Goedemorgen Bitcoin: 4.000 Duitse fondsen mogen BTC kopen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

4.000 Duitse fondsen met €1,2 biljoen in beheer mogen Bitcoin kopen

Duitsland maakt de weg vrij voor bitcoin. Zo’n 4.000 investeringsfondsen mogen BTC opnemen in hun portfolio. Dat meldt Boersen Zeitung. Er zit zo’n €1,2 biljoen aan vermogen in dit soort fondsen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nieuwe regelgeving zorgt ervoor dat investeringsfondsen (Spezialfonds) in Duitsland tot 20% van hun portfolio in ‘crypto-assets’ mag hebben. De logische stap is een stap richting BTC voor dit soort fondsen. De regels gaan in vanaf 1 juli.

Tesla heeft nu voor $2,45 miljard aan Bitcoin in kas

De bitcoin voorraad van Tesla was aan het einde van kwartaal één 2,48 miljard dollar waard. Dat betekent dat de fabrikant van de stekkerauto’s flinke winst heeft gemaakt, want de investering was 1,5 miljard dollar.

Dat blijkt uit een nieuwe kwartaalrapportage van de beursgenoteerde firma aan toezichthouder SEC, waarin nog meer details over de financiële huishouding van het bedrijf staan.

Man achter Bitcoin-mixer die $336 miljoen aan BTC verwerkte opgepakt

Amerikaanse autoriteiten hebben de exploitant van een bitcoin-mixer gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van het witwassen van bijna $336 miljoen aan bitcoin in de afgelopen 10 jaar.

Volgens documenten van de rechtbank hebben de federale agenten Roman Sterlingov gearresteerd. Hij is een Russisch en Zweeds staatsburger en heeft drie beschuldigingen aan z’n broek hangen. Het heeft allemaal te maken met de mixer genaamd Bitcoin Fog, waar hij de operator van was. De aanklachten gaan over de geldoverdracht zonder vergunning (money transmission, red.) en het witwassen van geld.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...