Tesla heeft nu voor $2,45 miljard aan Bitcoin in kas

De bitcoin (BTC) voorraad van Tesla was aan het einde van kwartaal één 2,48 miljard dollar waard. Dat betekent dat de fabrikant van de stekkerauto’s flinke winst heeft gemaakt, want de investering was 1,5 miljard dollar.

Dat blijkt uit een nieuwe kwartaalrapportage van de beursgenoteerde firma aan toezichthouder SEC, waarin nog meer details over de financiële huishouding van het bedrijf staan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin voorraad van Tesla

Eerder deze week werd bekend dat Tesla voor 272 miljoen dollar aan bitcoin heeft verkocht in het afgelopen kwartaal. Halen we dat verkoopbedrag van de initiële investering van 1,5 miljard dollar af, dan hou je een bedrag van ~1,33 miljard dollar aan bitcoin in kas nog over.

Maar sinds die investering is de bitcoin prijs flink gestegen. De overgebleven bitcoin in de kas van de automaker was op 31 maart 2021 nog 2,48 miljard dollar waard. Conclusie: dus ondanks de verkoop van 10% van hun initiële investering heeft Tesla bijna 1 miljard dollar winst gemaakt met hun bitcoin investering. Winst op papier weliswaar.

Dat Tesla in hetzelfde kwartaal zowel bitcoin koopt als verkoopt, is een signaal dat bitcoin meer is dan digitaal goud wat men eindeloos blijft vasthouden.

Betalen met bitcoin

In maart maakte de fabrikant bekend dat BTC ook een geaccepteerd betaalmiddel is. Je kunt een Model S dus aftikken met satoshi’s als je dat wilt. Tesla houdt de ontvangen BTC op hun balans en wisselt ze niet om in dollars. Want Tesla ziet de dollar als een risico vanwege het inflatoire karakter ervan. Bitcoin is hard geld en behoudt meer koopkracht.

Leuk

Ook gebruiken ze de open source point-of-sale software van BTCPay
Server. De ontwikkelaars van Tesla vonden zelfs een (kleine) bug, die na
de melding snel werd opgelost.

Volg het laatste Bitcoin Nieuws via onze app. De versie voor Android is hier te downloaden. Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Tesla

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.