Goedemorgen Bitcoin: 7.002 BTC erbij voor MicroStrategy

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Surfdorp in Zuid-Afrika start circulaire economie met Bitcoin

Iedereen is inmiddels wel bekend met El Zonte, het surfdorpje in El Salvador waar de Bitcoinrevolutie in het Centraal-Amerikaanse land enkele jaren geleden begon. Maar in Zuid-Afrika is een soortgelijk initiatief gestart: Bitcoin Ekasi.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het dorpje waar deze stille revolutie zich afspeelt heet Mossel Bay. Het ligt in het meest zuidelijke puntje van Zuid-Afrika aan de kustlijn, zo’n 350 kilometer ten oosten van Kaapstad.

De projectleiders zijn er duidelijk over. De inspiratie ligt bij Bitcoin Beach in El Zonte en het idee is precies hetzelfde: een circulaire economie maken die draait op bitcoin en het Lightning Netwerk.

Indiase regering wil wel een CBDC, maar geen bitcoin als valuta

De regering van India is niet van plan om bitcoin te erkennen als valuta en verzamelt ook geen gegevens over bitcointransacties. Wel is de centrale bank, de Reserve Bank of India (RBI), bezig met het ontwikkelen van een eigen ‘Central Bank Digital Currency’ (CBDC). Dit heeft minister van Financiën Nirmala Sitharaman gezegd tijdens een sessie van het Indiase parlement.

MicroStrategy koopt voor $414 miljoen aan bitcoin

MicroStrategy heeft 7.002 bitcoin (BTC) gekocht voor een bedrag van ruim $414 miljoen. Het Amerikaanse bedrijf heeft nu 121.044 BTC in kas. De gemiddelde aankooprijs van de nieuwe bitcoin is $59.187 per stuk

Onder leiding van directeur en mede-oprichter Michael Saylor is MicroStrategy omgetoverd tot een bitcoinbedrijf. Het bedrijf was aan het het begin van 2020 een relatief onbekend softwarebedrijf gericht op business intelligence. Maar inmiddels is het met bijna $7 miljard (!) aan bitcoin vooral bekend als bitcoin whale.