Goedemorgen Bitcoin: ‘75% van de retailers wil binnen 2 jaar crypto accepteren’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

75% van de retailers wil cryptobetalingen accepteren binnen 2 jaar: Deloitte

Bitcoin (BTC) als betaalmiddel is voor veel mensen interessant. Uit een enquête van Deloitte blijkt dat 75% van de Amerikaanse winkeliers interesse heeft in betalingen met cryptocurrency.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Om maar gelijk met de conclusie van Deloitte te beginnen:

“Ons onderzoek bevestigt de richting en kracht achter de beweging richting brede acceptatie van betalingen met digitale valuta bij Amerikaanse retailorganisaties. Respondenten begrijpen de waarde en voordelen van dergelijke mogelijkheden en hebben stappen ondernomen om dit mogelijk te maken.”

Nieuwe Russische cryptowet bevat mogelijk verbod op bitcoin-betalingen

Een nieuwe door de Staat Duma geschreven cryptowet bevat mogelijk een verbod op bitcoin-betalingen. Volgens het stuk dat door Anatoly Aksakov, het hoofd van de op één na hoogste kamer van het Russische parlement, is ondertekend, wordt iedere vorm van digitale financiële activiteit verboden in het land.

Aksakov schrijft in niet mis te verstane bewoordingen over de intentie om andere betaalmiddelen dan de roebel te verbieden in Rusland.

“De roebel is de officiële munt van de Russische Federatie. Het artikel betekent een verbod op de introductie van andere betaalmiddelen of monetaire surrogaten op het grondgebied van de Russische Federatie.”

Financiële eindbaas: Bitcoin is géén geld!

In een nieuw rapport betoogt de Bank voor Internationale Betalingen
dat cryptovaluta een groot nadeel hebben ten opzichte van het traditionele financiële
systeem. Daardoor kunnen ze onmogelijk de rol van ‘geld’ vervullen.

In een nieuw document, een ‘bulletin’, heeft de Bank voor Internationale
Betalingen of Bank of International Settlements (BIS) cryptovaluta onder de
loep genomen. In het bulletin wordt de vraag gesteld of cryptovaluta de rol van
betaalmiddel kunnen vervullen.

Het antwoord is, niet helemaal verrassend, dat dit schier onmogelijk is. De markt van cryptovaluta is zeer gefragmenteerd, zien de onderzoekers van de BIS. Daardoor is er onvoldoende netwerkeffect om de rol van algemeen geaccepteerd betaalmiddel te kunnen vervullen.