Goedemorgen Bitcoin: Aandelen Coinbase schieten omlaag door problemen in VS

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Prijs doorlopende bitcoin futures op Bitfinex naar $56.000

Op cryptobeurs Bitfinex stond de prijs van bitcoin contracten even kort op de $56.000. Het bleek een wick van korte duur te zijn.

Let op: bitcoin zelf schoot dus níet naar de $56.000 toe, maar het betreft waarde van perpetual contracts. Dit zijn futurescontracten zonder verloopdatum. Perpetual contracten worden dus niet automatisch afgewikkeld, zoals dat bij normale futures doorgaans wel het geval is.

Het is een financieel product, een derivaat. Het is als het ware een overeenstemming tussen twee partijen om een activa voor een bepaalde prijs te kopen of verkopen. Je moet eerst een marge storten, wat in wezen een storting te goeder trouw is. Deze wordt gebruikt om eventuele verliezen te dekken.

Op Bitfinex kun je in dit soort perpetuals handelen voor bitcoin. Op de beurs was er ineens een wick te zien waardoor de koers op de $56.000 stond. Het bleek niet om een glitch te gaan en het was geen hack. Paolo Ardoino, CTO van de exchange, bevestigde dit vrij snel op Twitter.

Aandelen Coinbase schieten omlaag door problemen in Amerika

De aandelen van het grote beursgenoteerde Coinbase zijn de laatste weken aan een enorme glijpartij begonnen. Over een periode van drie weken verloren de aandelen van het handelsplatform 30 procent van hun waarde, omdat de beurs volop in het vizier van de Amerikaanse wetgevers is terechtgekomen.

Op 11 april handelden de aandelen van Coinbase nog voor meer dan 70 dollar per stuk, terwijl ze gisteren in de nahandel naar 51 dollar zijn afgegleden.

Net als bitcoin is het jaar voor Coinbase goed begonnen en handelden de aandelen op 21 maart zelfs op een lokale top van 84 dollar voor 2023. Inmiddels verloor het vanaf dat niveau ongeveer 40 procent van zijn waarde, terwijl bitcoin slechts 8,5 procent moest inleveren vanaf zijn hoogtepunt van 2023.

Vanaf de all-time high gemeten zijn de aandelen van Coinbase zelfs met 85 procent gedaald. De problemen bij de beurs, die met name op wetgevend vlak spelen, maakte dat Citi Group de aandelen van kopen naar neutraalbijstelde.

Bitcoin rekenkracht nadert 500 EH/s, een nieuw record

De bitcoin hashrate van bereikte bijna een recordhoogte van 500 exahash per seconde (EH/s). Het is een indrukwekkende mijlpaal die alle miners uit de hele wereld gezamenlijk bereiken.

De precieze rekenkracht die bitcoin mining rigs iedere seconde inleggen is onmogelijk te berekenen. Het gaat immers om ongeveer 500.000.000.000.000.000.000 waarden die de miners per seconde gokken. Dit getal is iedere seconde net iets anders en er is geen centrale database waar je dit nummer uit kunt lezen.

Verschillende analysebedrijven en -websites gebruiken daarom verschillende methoden. Ook wordt er vaak met weekgemiddeldes en/of gewogen gemiddeldes gewerkt.

Coinwarz noteerde gisteren even kort een waarde van 480 EH/s. Dat is een recordhoogte!

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...