Goedemorgen Bitcoin: Amazon komt met serie over FTX

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt,

Amazon komt met serie over FTX

De val van cryptobeurs FTX is nog niet eens afgelopen, of de eerste producties rondom het faillissement komen al voorbij. Amazon heeft de rechten voor een serie over het bedrijf van Sam Bankman-Fried.

Volgens Variety gaan Anthony en Joe Russo de serie regisseren. Het verhaal gaat over de snelle opkomst van FTX en de uiteindelijke ondergang. Bankman-Fried startte FTX in 2019 en wist al snel een belangrijke positie in de industrie te veroveren. Dat ging echter niet gepaard met goed beleid.

De euro is dood, leve de nieuwe euro

Vandaag in Bitcoin Focus natuurlijk weer aandacht voor FTX. Maar het is ook tijd om wat verder te kijken dan het cryptodrama. Het gesprek over de digitale euro houdt politiek Den Haag bezig.

De digitale euro komt er aan. Volgens minister van Financiën Sigrid Kaag staat dat nog niet vast, maar het lijkt een kwestie van tijd voordat we naast de ‘gewone’ euro nog een nieuwe munt krijgen.

Hoe die digitale euro precies in elkaar moet zitten, is nog niet duidelijk. Dat is op te maken uit een debat met verschillende parlementsleden. De echte diehards kunnen het debat hier van afgelopen woensdag terugkijken.

Het is wel de moeite waard om even doorheen te klikken. Er is veel kritiek en er zijn veel vragen.

Matrixport van Jihan Wu haalt $100 miljoen op

Matrixport is van plan om $100 miljoen aan investeringen op te halen. Dat meldt Bloomberg.

Het bedrijf is in 2019 opgericht door Jihan Wu, de oud-CEO van Bitmain. Het is gevestigd in Singapore en richt zich als financieel dienstverlener op digitale activa.

Als ze de $100 miljoen ophalen, wordt de waarde van het bedrijf geschat op $1,5 miljard. Daarmee zou het een officiële crypto-unicorn zijn. Overigens werd de waarde van Matrixport tijdens de Series C-financieringsronde in augustus 2021 ook al geschat op grofweg $1 miljard.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...