Amazon komt met serie over FTX

De val van cryptobeurs FTX is nog niet eens afgelopen, of de eerste producties rondom het faillissement komen al voorbij. Amazon heeft de rechten voor een serie over het bedrijf van Sam Bankman-Fried.

Volgens Variety gaan Anthony en Joe Russo de serie regisseren. Het verhaal gaat over de snelle opkomst van FTX en de uiteindelijke ondergang. Bankman-Fried startte FTX in 2019 en wist al snel een belangrijke positie in de industrie te veroveren. Dat ging echter niet gepaard met goed beleid.

FTX (en 100+ andere bedrijven van Bankman-Fried) vroegen eerder deze maand uitstel van betaling aan. Binance gaf concurrent FTX het laatste zetje. Na een openlijke aanval stortte cryptobeurs FTX snel in. En er bleek veel mis. Ook het handelsbedrijf Alameda Research was betrokken bij tal van schimmige spelletjes.

Op dit moment kunnen klanten niet bij hun geld. Het is de vraag of er ooit nog iets kan worden vergoed. Het hele imperium staat op instorten, of eigenlijk is dat al gebeurd.

Een aantal opmerkelijk gebeurtenissen rondom FTX op een rij:

  1. Bankman-Fried is nog steeds op vrije voet. Hij schuift volgende week zelfs aan bij een evenement van de New York Times
  2. FTX doneerde $1 miljoen aan politieke campagne, net voor failliesement
  3. Bankman-Fried nam $300 miljoen op kort na investeringsronde
  4. FTX verkocht neppe bitcoin
  5. Investeerders, klanten en kredietverstrekkers in de problemen: dit hedgefonds heeft helft van vermogen bij FTX staan

De saga rondom FTX is met recht een soap te noemen. Wat dat betreft is de stap van Amazon een logische. De opnames moeten in 2023 beginnen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...