Goedemorgen Bitcoin: Amerika in de ban van regelgeving rondom BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amerikaanse Senaat in debat over regels rondom Bitcoin

In de Amerikaanse Senaat is bitocin onderwerp van gesprek. Er wordt in de Senaat gesproken over de ‘infrastructure bill’. Een groot voorstel om de infrastructuur in het land te verbeteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gek genoeg heeft deze stemming ook invloed op de wereld van bitcoin. In Amerika is het gebruikelijk om bij grote wetsvoorstellen allerlei toevoegingen er doorheen te fietsen. Het wordt aangeduid als een ‘infrastructure bill’, maar bevat ook allerlei andere voorstellen.

Bitcoin lijkt nu een struikelblok te zijn. Met name de voorgestelde aanpak van bedrijven, node-eigenaren, programmeurs en andere bitcoiners is hierin een belangrijk onderwerp.

Zo staan er twee concurrerende amendementen op de agenda. Beide voorstellen proberen (een deel) van de industrie rondom bitcoin in regeltjes te vangen. De gevolgen zijn mogelijk groot voor miners, programmeurs, bedrijven maar ook doorsnee bitcoiners kunnen in de problemen komen.

Het echte gesprek vindt net zoals altijd plaats in de achterkamertjes. Het is soms wel interessant om ook het publieke debat te volgen.

Senatoren: Bitcoin miners en wallet providers uitsluiten van strenge regels

De Amerikaanse Senatoren Mark Warner en Kyrsten Sinema, beiden Democraten uit Virginia en Arizona, hebben een nieuw amendement geïntroduceerd met betrekking tot de nieuwe ‘crypto infrastructuur’ die klaarligt in de Verenigde Staten.

Het ingediende amendement van Warner en Sinema (van Friese oorsprong) moet in ieder geval bitcoin miners en wallet providers gaan ontzien van de strenge nieuwe belastingwetgeving. Al met al is het een bijzondere gewaarwording aan het worden. Een wetsvoorstel dat betrekking heeft op infrastructuur is momenteel volledig gekaapt door de crypto-industrie.

Week in Bitcoin: Amerikaanse politiek zet tanden in bitcoin en Youtuber KSI verloor $10 miljoen

We kijken terug op een enerverende week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd?

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...