Goedemorgen Bitcoin: Amerika wil $1.900 miljard bijprinten, tijd voor Bitcoin?

Goedemorgen! De koers van bitcoin staat op 18,835.82USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Heeft Bitcoin het dal bereikt? Volgens deze 3 bullish signalen wél

De bitcoin koers is afgelopen week flink gedaald: een daling van 21% in één week tijd doet pijn. Toch zien analisten positieve signalen uitgaande van een aantal indicatoren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miners hebben flink verkocht in januari, maar ze nemen nu gas terug, zo ziet deze analist.

On-chain onderzoeker Glassnode ziet dat de Spent Output Profit Ratio (SOPR) waarde voor het eerst sinds 5 maanden onder de waarde 1 is gekomen, een positief marktsignaal. Bovendien is de derivatenmarkt behoorlijk afgekoeld, waardoor de spotmarkt weer op krachten komen.

Econoom waarschuwt voor dystopia als "Bitcoin Aristocratie" de realiteit wordt

Niet iedereen is even enthousiast over bitcoin en met name de wat oudere economen uiten zich vaak hard en negatief over bitcoin. Het grappige is dat ze vaak dingen roepen die al lang achterhaald zijn en die negativiteit vaak omwikkelen met een ongezonde dosis woede.

Jon Danielsson van de London School of Economics schreef een artikel waarin hij zich zorgen maakte over een toekomst waarin bitcoin de dominante munteenheid op aarde is. Bitcoin aristocraten zouden volgens de econoom zorgen voor sociale verdeeldheid en populisme vanwege een enorme scheefgroei in de vermogensverdeling.

Amerikaans steunpakket van $1.900 miljard in aantocht, goed voor Bitcoin?

Het Amerikaanse House of Representatives staat op het punt een nieuw steunpakket van $1.900 miljard goed te keuren. Het gaat om het eerste steunpakket dat afkomstig is van de Biden regering. Voor 14 maart aanstaande moet alles in kannen en kruiken zijn.

Want op dit datum verloopt namelijk de financiële steun voor veel werklozen en dat kan voor veel sociale onrust zorgen. Voorstanders van het steunpakket geven aan dat veel huishoudens en bedrijven op springen staan en de steun echt nodig hebben. Tegenstanders vragen zich af of steunpakketten van deze orde van grootte wel nodig zijn.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...