Goedemorgen Bitcoin: Amerikaans ministerie waarschuwt voor crypto in pensioenplan

Goedemorgen! We hebben het opmerkelijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amerikaanse ministerie van Arbeid waarschuwt voor bitcoin in pensioenplan

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid waarschuwt voor bitcoin in pensioenplan: “We moeten extreem voorzichtig zijn.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een statement reageert de overheidsorganisatie op de recente ontwikkeling rondom bitcoin, cryptocurrency en de zogenaamde 401k plans. Dat zijn pensioenplannen vanuit de werkgever. Steeds vaker duiken er berichten op van fondsen die richting bitcoin stappen.

Amerikaanse senator stelt wetsvoorstel op voor betere regels over bitcoin

De Amerikaanse senator Cynthia Lummis heeft een wetsvoorstel opgesteld met het doel om de belastingregels voor cryptovaluta in de VS te herzien. Momenteel is iedere bitcoinbetaling namelijk nog een belastbare actie.

Lummis is een bekend bitcoinliefhebber. Ze is Republikeins en vertegenwoordiger in de staat Wyoming. Een beleidsmedewerker van de politica vertelt dat ze bezig zijn met de Responsible Financial Innovation Act. Dit wetsvoorstel moet duidelijkheid verschaffen aan de industrie en gebruikers.

Geen Bitcoin ATM’s meer in Groot-Brittannië, operators hebben geen licentie

Er is gisteren nogal opschudding ontstaan over een vermeed verbod op bitcoin ATM’s in Groot-Brittannië. De realiteit ligt iets genuanceerder. Geen van de aanbieders heeft de juiste papieren op orde.

Het Britse The Daily Telegraph deelt het nieuws dat de City Watchdog heeft verklaard dat al de huidige geldautomaten voor cryptovaluta illegaal zijn. In totaal staan er 81 werkende ATM’s in de regio, die vanaf vandaag officieel niet meer aan de regels voldoen.

De realiteit is echter net iets anders. Het zijn niet de automaten zélf die niet zijn verboden, maar het gaat meer om de operators ervan. De Financial Conduct Authority (FCA) heeft leveranciers van crypto-geldautomaten gevraagd om alle activiteiten te stopen óf om zich aan regels te houden.