Goedemorgen Bitcoin: Amerikaanse senator dient wetsvoorstel regulering cryptomarkt in

Goedemorgen! We hebben het meest opvallende nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amerikaanse senator dient uitgebreid wetsvoorstel in voor regulering crypto’s

In 2022 moeten er nieuwe regels komen voor cryptocurrency’s zoals bitcoin maar ook stablecoins. Dat is te lezen in een uitgebreid wetsvoorstel van de Amerikaanse senator Cynthia Lummis. Ze staat bekend als bitcoiner, iemand die bitcoin heeft voor de lange termijn en gelooft in het protocol en en zijn functie als (spaar) geld. Enkele pijlers zijn:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

  • Duidelijkheid omtrent stablecoins zoals Tether USDT, die een bepalende rol speelt in de prijsvorming op zowel de spot – als de futuresmarkt. Zijn uitgevers van stablecoins verplicht aan dezelfde eisen te voldoen als een bank en verzekeraar?
  • Hoe moeten we de diverse typen crypto’s gaan definiëren? Bitcoin heeft vooral kenmerken van een commodity, terwijl crypto’s meer zijn aan te duiden als effecten (securities).

‘Er zwerft nog maar 1,3 miljoen bitcoin rond op de grote beurzen’

Volgens een nieuwe analyse van Cryptorank hebben de grote cryptobeurzen nog maar 1,3 miljoen bitcoin in hun wallets zitten. Slechts 6,3 procent van alle bitcoin is daarmee nog beschikbaar voor de markt, wat betekent dat het aanbod voor de kerst langzaam opdroogt.

Het opdrogen van het aanbod bij de grote beurzen is geen nieuwe ontwikkeling. Na de halving van mei 2020 is de beloning voor miners gehalveerd en ging ook het aantal bitcoin op de beurzen steevast naar beneden. Belangrijk bij deze data is wel om je te beseffen dat het om schattingen gaat op basis van gegevens op de blockchain.

Mike Novogratz: ‘Volatiliteit van bitcoin gaat minder worden’

Michael Novogratz denkt dat de koers van bitcoin stapsgewijs minder volatiel wordt. Volgens de miljardair is het een kwestie van tijd totdat grotere spelers de markt rustiger maken. Dat vertelt de Amerikaan in gesprek met Joe Kernen van Squawk Box.

Novogratz zelf is al jaren een fervent bitcoiner. De beste man is op weinig kritiek op bitcoin te betrappen.