Goedemorgen Bitcoin Amerikaanse staat doet onderzoek en overweegt BTC te kopen

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin kopen of niet? Deze Amerikaanse start onderzoek voor $50.000

Ga ik bitcoin kopen of niet? Het is voor de ene partij een wat makkelijkere beslissing dan voor de andere. In het Amerikaanse North Carolina kijkt men of de staat ook moet gaan sparen in BTC. Daar is wel een studie voor nodig.

In een stap richting een meer formele erkenning van bitcoin, heeft het Huis van Afgevaardigden van North Carolina het Huiswetsvoorstel 721 aangenomen, waarbij een studie ter waarde van $50.000 wordt opgetuigd om de voordelen en implicaties te onderzoeken van het aanhouden van cryptocurrencies, met name Bitcoin, en edelmetalen zoals goud in de staatskas.

Het aangenomen wetsvoorstel draagt de staatskas op om het proces van kopen, opslaan, verzekeren en liquideren van deze activa namens de staat te bestuderen​.

Bitcoin stabiel boven $30.000, wat zeggen de analisten?

Amerika viert dit lange weekend tot en met dinsdag dat ze 247 jaar onafhankelijk zijn, en daardoor zijn de markten wat rustiger. Bitcoin zit comfortabel boven de $30.000, wat zeggen de analisten?

Joe DiPasquale, CEO van BitBull Capital, ziet bitcoin nog een ondersteuningszone tussen $27.000 en $29.000 testen, waarbij ook de kleinere munten weer wat gaan dalen mogelijk.

De analist van Newsbtc meldt dat bitcoin momenteel boven de het 100-uurs Simply moving average handelt. Er vormt zich ook een belangrijke bullish trendlijn met ondersteuning in de buurt van $30.500 op de uurgrafiek van het BTC/USD-paar. De eerste belangrijke weerstandslevels bevinden zich in de buurt van het niveau van $31.000 en $31.250, waarboven de prijs bullish momentum kan krijgen.

Een opwaartse doorbraak boven de weerstand van $31.250 kan BTC richting $32.000 sturen en uiteindelijk $32.500. Als de prijs van bitcoin er niet in slaagt om de weerstand van $30.820 te doorbreken, kan er een nieuwe daling optreden. Dan zit er wat support bij $30.550.

Op maandniveau is bitcoin netjes gestegen met 12%. Deze maand juli is historisch gezien een redelijk stabiele maand voor bitcoin met relatief weinig verliezen.

Fed-voorzitter maakt zich zorgen over regionale Amerikaanse bankensector

Federal Reserve voorzitter Jerome Powell zegt dat zijn centrale bank een aantal regionale banken met een zware blootstelling aan commercieel vastgoed in de gaten houdt. Tijdens zijn optreden bij een ECB Forum voor centrale banken benoemde Powell de zorgelijke situatie rondom commercieel vastgoed in de Verenigde Staten en in hoeverre dit een serieuze bedreiging vormt voor de reeds getroffen bankenindustrie.

Powell zegt dat de Federal Reserve de situatie op de voet volgt en dat er een verrassende hoeveelheid blootstelling gevonden is bij enkele regionale banken van de Verenigde Staten.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...