Goedemorgen Bitcoin: Amerikanen kunnen BTC kopen via PayPal vanuit Ledger

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Rich Dad Poor Dad schrijver praat over bitcoin koers van 100.000 dollar

Robert Kiyosaki, beter bekend als de auteur van Rich Dad Poor Dad, is ervan overtuigd dat de bitcoin koers op termijn richting de 100.000 dollar gaat. Volgens Kiyosaki zit het gemiddelde Amerikaanse gezien in gigantische problemen, omdat de Amerikaanse overheid steeds meer schulden verzamelt.

Het lijkt erop da Kiyosaki het bitcoin van Satoshi Nakamoto ziet als een gedeelte van de oplossing van het schuldenprobleem. "Bitcoin gaat naar 100.000 dollar. Ik zeg al jaren dat goud en zilver het geld van de goden is. Bitcoin is het geld van het volk", aldus Kiyosaki in zijn bericht van 14 augustus.

"Slecht nieuws: als de aandelen- en obligatiemarkten crashen, dan gaan goud en zilver door het dak. Nog slechter nieuws: als de wereldeconomie crasht, dan gaat bitcoin naar 1 miljoen dollar per token, goud naar 75.000 dollar en zilver naar 60.000 dollar", aldus een optimistische Kiyosaki.

Amerikaanse klanten PayPal kunnen bitcoin kopen vanuit Ledger en direct in eigen beheer nemen

Ledger heeft zijn software geïntegreerd met die van PayPal. In een persbericht schrijven de twee bedrijven dat Amerikaanse klanten nu eenvoudig bitcoin kunnen kopen via het betaalbedrijf, om het vervolgens in een hardware wallet te bewaren.

Ledger is een van de bekendste hardware wallet fabrikanten van de wereld. Met hun hardware wallets en de bijbehorende Ledger Live-software kunnen cryptobezitters hun digitale geld in eigen beheer nemen.

Door de integratie van deze software met PayPal, kunnen geverifieerde Amerikaanse accounts nu bitcoin, ether, bcash en litecoin aanschaffen vanuit Ledger Live. Ze hoeven daarvoor geen extra verificaties te doen. Het grote voordeel daarvan is dat je jouw cryptovaluta direct in je eigen wallet krijgt. Je hoeft ook niet extra op een 'opname'-knop te klikken in je PayPal-account.

Wallet met 30 miljoen dollar aan bitcoin wordt na 13 jaar wakker

Een wallet uit het Satoshi-tijdperk is na een periode van 13 jaar plotseling wakker geworden om voor 29,75 miljoen dollar aan bitcoin te versturen. De transactie werd gespot door Whale Alert, die melding maken van de transactie van alle 1.005 bitcoin die in de wallet zaten.

De bitcoin in kwestie zijn naar een andere onbekende wallet gestuurd.

Het gaat om bitcoin uit november 2010, op dat moment handelde bitcoin op een koers van 0,225 dollar per stuk, zo blijkt uit de data van BitInfoCharts. Iets later in april 2011 kreeg de wallet nog eens 5 bitcoin toegestuurd. Op dat moment handelde de koers al op 1,31 dollar.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...