Goedemorgen Bitcoin: analist voorspelt grote ‘short squeeze’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin analist voorspelt grote ‘short squeeze’

Volgens Ki Young Ju, CEO van on-chainbedrijf CryptoQuant, heeft het geen zin om te speculeren op een zakkende koers. Hij verwacht een ‘short squeeze’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door middel van futurecontracten kun je speculeren op de toekomstige spot koers van bitcoin. Door het openen van een ‘short’ speculeer je op een lagere koers in de toekomst. Deze contracten worden doorgaans met dollars of Tether USDT gesetteld.

Ju ziet onder meer dat veel handelaren eind 2020 shortposities zijn blijven opbouwen in de zone $10.000 en $20.000 om in de bull run richting $40.000 begin 2021 te worden geliquideerd. Het plots moeten sluiten van deze future posities leidde tot ineens meer koopvolume op de spotmarkt. Een dergelijk scenario kán nu ook weer het geval zijn.

Tegelijkertijd waarschuwt Ju dat we niet direct een nieuwe bullish cyclus mogen verwachten.

Whales blijven in “winterslaap” en wachten op het juiste moment om wakker te worden

De bitcoin koers heeft het sinds de all-time high van afgelopen november zwaar en dat heeft de whales doen besluiten om collectief in een winterslaap te gaan. De “institutionele activiteit” die we in de media vaak omschrijven als “whale activiteit” is in kaart te brengen door het korte-termijn transactievolume in de gaten te houden.

Door de Spent Output Value Bands in de gaten te houden is het mogelijk om het exacte moment aan te wijzen waarop grote transacties in het netwerk plaatsvinden. Hierdoor krijgen we een duidelijk beeld van de activiteit van grotere spelers binnen het bitcoin netwerk.

Over het algemeen gaat men ervan uit dat kapitaalkrachtige bitcoiners een “beter idee hebben” van waar ze mee bezig zijn en niet zomaar besluiten om te kopen of verkopen. De laatste tijd is het extreem stil rondom de whales. Er was even sprake van een opleving tijdens de ineenstorting van het Terra-ecosysteem, maar inmiddels zijn de whales weer in slaap gevallen.

Chainalysis: ‘Bitcoin mixers drukker dan ooit in 2022’

Bitcoin mixers zijn handige tools om je privacy als bitcoiner te vergroten. Hoewel een groot deel van de investeerders daar niet veel om geeft, is er een groeiende groep met fanatiekelingen die op die met mixers hun privacy probeert te verbeteren.

Volgens een nieuw rapport van Chainalysis is het gebruik van mixers hoger dan ooit in het jaar 2022.

Volgens Chainalysis is een groot deel van de transacties die door bitcoin mixers gaan afkomstig van cybercriminelen. “Onrechtmatige adressen zijn verantwoordelijk voor 23 procent van de fondsen die in 2022 naar mixers zijn gestuurd, terwijl dat in 2021 nog 12 procent was”, aldus Chainalysis.