Goedemorgen Bitcoin: ARK voor $100 miljoen aan BTC en staat in het groen

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoinnieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin prijs bereikt nieuw record en banken ontdekken BTC

Sinds de entree van Tesla in de Bitcoin markten poppen steeds meer namen op. Waaronder ook veel banken die ‘iets’ met bitcoin willen doen. Dat komt omdat de vraag naar Bitcoin toeneemt naarmate de prijs stijgt, waarmee Bitcoin kenmerken vertoont van een Giffen Good.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Banken bedienen het grote geld: instituties zoals pensioenfondsen, verzekeraars maar ook beleggingsfondsen, family offices en vermogende individuen. Het zijn deze groepen die mee willen pikken van de bitcoin hausse van dit moment.

Ook potentiële verboden in India en mogelijk Nigeria komen aan bod, net zoals het strenge regime in Nederland voor aanbieders van cryptocurrency’s.

ECB met handen in haar over digitale euro, overweegt negatieve rentes

De digitale euro krijgt mogelijk te maken met straffen voor spaarders. Een idee is bijvoorbeeld negatieve rentes om mensen te motiveren hun geld uit te geven.

De Europese Centrale Bank (ECB) maakte afgelopen week bekend dat hard bezig zijn om alle implicaties van een mogelijke lancering van een digitale euro beoordelen. Deze Central Bank Digital Currency ( CBDC) kan namelijk heel veel neveneffecten hebben. Het doel is simpel: het moet niet ten koste gaan van de integriteit van het Europese banksysteem. Voorgestelde oplossingen liggen bij negatieve rentes en limieten voor individuen.

Investeringsfonds ARK kocht in vierde kwartaal voor $100 miljoen aan Bitcoin

Investeringsfonds ARK Investment Management van Cathie Wood maakt bekend dat ze in het vierde kwartaal van 2020 flink wat aandelen hebben bijgekocht van het Grayscale Bitcoin Investment Trust (GBTC). In totaal kochten ze voor meer dan $100 miljoen aan bitcoin bij.

Naar verluidt kochten ze in het kwartaal in totaal 2,14 miljoen aandelen bij. Hierdoor kwam hun totale bezit neer op 7,31 miljoen aandelen. De totale waarde hiervan komt met de huidige marktprijs neer op ongeveer $350 miljoen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...