Goedemorgen Bitcoin: Avanti wil nationale bank worden in VS

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoin ontbijt!

Avanti wil een nationale bank worden in Amerika

Avanti Financial Group, een bank die bedrijven in de bitcoin industrie bedient, wil een nationale bank worden in Amerika. Zodra hun aanvraag wordt goedgekeurd, dan mag Avanti meer producten en diensten aanbieden op nationaal niveau onder toezicht van de Federal Reserve.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het persbericht van de bank uit de Amerikaanse staat Wyoming staat dat het bedrijf nu formeel wil vastleggen wat ze informeel al lange tijd doen. Namelijk werken onder hetzelfde reglement als dat van traditionele banken.

Ruim $19 miljard aan stablecoins op de bitcoin markt

Met ruim 19 miljard dollar in totaal is er sprake van een record aan stablecoins op de markt. Kijken we naar de groei van de afgelopen week dan, dan valt dinsdag 24 augustus op. Toen is er voor 1,8 miljard dollar aan stablecoins ‘bijgeprint’.

Dat heeft als resultaat dat de stablecoins voorraden afgelopen week de grens van 19 miljard dollar heeft overschreden.

‘Bitcoin is waardeloos, crypto gaat naar $0’, volgens deze miljardair

John Paulson heeft het niet zo op Bitcoin. De belegger en portfoliomanager kraakt de grootste cryptomunt vanwege het volatiele karakter. Intussen pleit hij voor investeringen in traditionele ‘veilige havens’ zoals goud.

In het interview werd Paulson gevraagd naar zijn mening over cryptomarkt. De miljardair denkt dat Bitcoin “geen intrinsieke waarde” heeft, Ook heet het in zijn ogen een “beperkt aanbod van niets”, of “limited supply of nothing“.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!