Goedemorgen Bitcoin: ‘Bank met $4.200 miljard bouwt aan BTC-diensten’

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Bank met 4.200 miljard euro in beheer bouwt aan diensten rondom bitcoin’

CACEIS wil de stap zetten naar bitcoin custody services. De grote bewaarbank heeft €4,2 biljoen aan assets onder beheer. Volgens CoinDesk werkt de bank samen met een Zwitserse partij genaamd Metaco om het systeem op te zetten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Let op! Het gaat om een gerucht vanuit twee bronnen van CoinDesk. Zowel CACEIS als Metaco hebben nog niet gereageerd.

Volgens de bronnen van CoinDesk wil de bank de nieuwe diensten integreren in hun huidige online omgeving: “Ze zijn niet op zoek naar iets dat alleen de opslag aanpakt, maar iets dat alomvattend is en in verschillende behoeften voorziet.”

Nederlandse beleggingsapp BOTS haalt 13 miljoen euro durfgeld op

Beleggingsapp BOTS heeft 13 miljoen euro aangetrokken in een Serie A ronde. Achter de investering zit durfkapitalist Airbridge Equity Partners en een groep informele investeerders.

Het bedrijf uit Haarlem maakt diverse handelsbots waarmee je ook met bitcoin of andere cryptomunten kunt handelen. Deze bots kopen en verkopen deze munten volgens vooraf ingestelde handelsstrategieën. Door deze kapitaalinjectie heeft BOTS sinds haar oprichting in 2018 maar liefst 25 miljoen euro aan kapitaal aangetrokken.

Bitcoin ETF hét onderwerp van gesprek tussen Fidelity en SEC

Fidelity wil dat de Securities & Exchange Commission (SEC) snel een bitcoin exchange traded fund (ETF) goedkeurt. Dat is op te maken uit een presentatie van de vermogensbeheerder bij de beurswaakhond.

Op 8 september vond er een bijeenkomst plaats tussen een groot gezelschap van de SEC en van Fidelity. Laatstgenoemde partij deed een uitgebreid pleidooi waarom een bitcoin ETF een goed idee is.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!