Goedemorgen Bitcoin: belastingaangifte 2022

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin (BTC) en belastingaangifte 2022

In Nederland ben je verplicht om belasting te betalen over je bitcoin. Aan welke regels moet je voldoen?

Voor de meeste mensen vallen hun bitcoin – en cryptobezittingen in box 3. Voor andere categorieën zoals bitcoin als inkomen of het minen van bitcoin verwijzen we naar de website van de Belastingdienst.

Column: Hoop

2023, een jaar van hoop zie ik deze futurist optekenen. Hoop klinkt vaag, maar doet leven. Ook voor bitcoin dat met 2022 een zeer bewogen jaar achter de rug heeft.

Het zuur van dit jaar komt regelmatig ter sprake tussen het gourmetten, de champagne en de oliebollen. Vrienden die vragen hebben over Sam Bankman-Fried of de Nederlandse beurs Bitvavo. Of die geharde nocoiners die bitcoin bij voorbaat ‘waardeloos’ vinden, en hard geloven in de euro.

Bitcoin gaat stabiel het nieuwe jaar in, wat kunnen we verwachten?

De bitcoin koers is zonder al teveel volatiliteit het nieuwe jaar ingegaan. Weinigen hadden in 2021 voorspeld dat de bitcoin koers 2023 zou beginnen op 16.500 dollar, maar we zijn er en het is helaas de harde realiteit. We moeten echter niet vergeten dat het op meerdere fronten een pittig jaar was en dat het in die zin best bijzonder is dat bitcoin zich nog redelijk stabiel weet te houden momenteel.

Week in Bitcoin: “Bitcoin koers van 600.000 dollar is mogelijk”

Het was weer een roerige week voor bitcoin. In dit weekoverzicht vind je het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws.

De bitcoin koers is weer redelijk stabiel gebleven, ondanks het feit dat Wall Street vandaag weer in het rood is geopend. Vanaf het begin van het jaar gemeten schrijft bitcoin momenteel ongeveer een min van 60 procent en dat is natuurlijk niet fraai, maar daarmee presteert het nog altijd beter dan het Tesla van Elon Musk.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...