Goedemorgen Bitcoin: beleggingsfonds van $7 miljard kiest voor BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Oliebedrijf gebruikt restproduct voor bitcoin (BTC) mining

Een olieproducent uit het Amerikaanse Utah heeft het nieuwe goud ontdekt. Wesco
Operating zet het overtollige gas, een restproduct wat vrijkomt bij de olieproductie,
om in elektriciteit. Die stroom gebruikt men om bitcoin te gaan minen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is steeds meer voorkomende activiteit onder olieproducenten in Amerika en elders. Ze investeren in datacenters vol met ASIC-machines om het
volgende block in de ketting te vinden.

Beleggingsfonds Horizon Kinetics zet in op Bitcoin door stijgende inflatie

Horizon Kinetics, een beleggingsfonds in Amerika met zo’n $7 miljard onder beheer, zet groots in op land én bitcoin als manier van bescherming tegen de stijgende inflatie. De investeringsmaatschappij beheert maar liefst 3 van de 10 best presterende fondsen van dit jaar.

De fondsen worden beheert door beleggingsveteranen Murray Stahl, Steven Bregman en Peter Doyle. Volgens hen begint inflatie een steeds belangrijkere rol te spelen in het verdelen van de verschillende portefeuilles. Drie van hun fondsen staan dus qua prestaties in de top 10 van alle fondsen in Amerika. Een fonds daarvan bestaat voor 10% uit bitcoin.

In Californië kun je Bitcoin als onderpand gebruiken voor hypotheek

Glen Oaks Escrow maakt de financiering van vastgoed mogelijk via door Bitcoin-backed leningen. Het is een van de grootste onafhankelijke escrowbedrijven in Californië.

Het bedrijf schrijft in een persbericht dat dit de eerste keer is dat er een ‘refinancing’ is voltooid met een koper die Bitcoin als onderpand inlegt.

Glen Oaks begon in 2018 met het accepteren van bitcoin betalingen. Ze zien het nieuws als een bewijs dat de waardepropositie van Bitcoin steeds duidelijker wordt, voor zowel debiteuren en crediteuren. Nu komt daar dus ‘Bitcoin als onderpand’ bij.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!