Goedemorgen Bitcoin: bijzondere relatie tussen goud en BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Charles Edwards: "Er is een bijzondere relatie tussen bitcoin en goud"

Er is een groep investeerders die bitcoin ziet als de digitale evenknie van goud en de data leert ons dat er inderdaad een interessante koersrelatie tussen de twee assets is. De echte bitcoin-puristen kunnen zich niet in die vergelijking vinden, maar als je bitcoin puur als een investering bekijkt, dan valt er wat voor te zeggen.

Bitcoin Island in de Filipijnen

Deze 6 on-chaincijfers staan op groen voor bitcoin

Bitcoin is het jaar 2023 goed begonnen en staat circa 6.000 dollar dan aan het begin van het jaar. Diverse analisten zoals Plan B zijn bullish over de korte termijn koers, in de praktijk moet dan nog maar blijken. Het sentiment op de markt is nog steeds neutraal en diverse cryptobedrijven zijn (technisch) failliet.

On-chaindata kunnen helpen om flink uit te zoomen en proberen lange termijn koerstrends te vangen. Het is ook geen exacte wetenschap, maar wel meer ontdaan van de dagelijkse hectiek op de markt.

BlockFi had voor $1,2 miljard blootstelling aan FTX

BlockFi en FTX hadden een grotere relatie dan eerder gedacht. BlockFi had in totaal meer dan $1,2 miljard aan bezittingen die worden gekoppeld aan FTX en Alameda Research.

BlockFi is een kredietverstrekker dat momenteel verwikkeld is een zogenoemde Chapter 11 procedure. Dat is kort samen te vatten als failliesementbescherming in combinatie met een herstructurering. Het doel hiervan is om schuldeisers zoveel mogelijk terug te betalen, en waar mogelijk zelfs een doorstart te maken.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...