Goedemorgen Bitcoin: Binance hervat SEPA-betalingen, maar niet voor Nederland

487 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het opmerkelijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Medeoprichter Apple: 'Bitcoin is puur wiskundig goud'

Steve Wozniak noemt bitcoin 'puur wiskundig goud'. Dat zegt de medeoprichter van Apple in interview met zakensite Business Insider.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daar waar Steve Jobs onder meer gold als creatief- en marketingbrein van Apple, was Wozniak de technische man als opgeleid elektronica-ingenieur en computerprogrammeur.

Bitcoin adres komt na 8 jaar tot leven, $15 miljoen verplaatst

Vanochtend is een ruim 8 jaar oude wallet tot leven gekomen. In de wallet zit 407 bitcoin en had ten tijde van het aanmaken een waarde van ruim 355 duizend dollar.

Maar in deze tijd is de waarde gegroeid naar bijna 15,5 miljoen dollar tegen de huidige koers.

In technisch on-chaintermen: deze bitcoin is verplaatst en daarmee zijn er ruim 121.000 hodl-dagen vernietigd (omdat na het uitgeven van deze coins een nieuwe coin created cyclus start op de blockchain).

Binance start weer met stortingen via SEPA, Nederlanders uitgesloten

Klanten van Binance kunnen weer euro's storten met hun bankrekening. Nederlanders zijn echter uitgesloten van de nieuwe dienst.

Het Britse Paysafe gaat de SEPA-transacties verwerken. SEPA staat voor Single Euro Payments Area en is een veel gebruikte transactiemethode in Europa en ook zeker in Nederland.

In de praktijk betekent het simpelweg dat de meeste Europeanen weer gewoon geld kunnen sturen via hun bankrekening. Stortingen én opnames worden weer mogelijk naar je eigen rekening.