Goedemorgen Bitcoin: Binance integreert lightning netwerk

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance integreert bitcoin lightningnetwerk

Binance heeft het lightningnetwerk geïntegreerd voor het opnemen en storten van bitcoin. Dat maakt de grootste cryptobeurs ter wereld bekend in een blogpost.

Het nieuws komt minder dan een maand nadat Binance hun plannen aankondigde om dit te integreren. Wanneer gebruikers ervoor kiezen om nu Bitcoin op te nemen of te storten, kunnen ze "Lightning" selecteren als optie.

Sam Bankman-Fried vraagt om bezoek van 'goede vrienden'

De voormalige cryptomagnaat, Sam Bankman-Fried (SBF), bekend als de ex-CEO van FTX, heeft een opmerkelijk verzoek ingediend bij de rechtbank. Advocaten van Bankman-Fried hebben aan rechter Lewis Kaplan gevraagd om een bevel uit te vaardigen dat specifieke personen toestaat hun cliënt te bezoeken zonder de noodzaak van veiligheidscontroles.

Ondanks dat hij momenteel bij zijn ouders verblijft, moet Bankman-Fried zich houden aan strikte beperkingen. Hij moet een elektronische monitoringsarmband dragen en er moet een beveiliger aanwezig zijn als hij gasten uitnodigt.

Bankman-Fried's advocaten stuurden een officiële brief naar de rechter in New York, waarin ze vroegen de mensen uit de naaste kring van hun cliënt, aangeduid als "goede vrienden", hem te laten ontmoeten in het huis van zijn ouders in Palo Alto, Californië. Ze drongen erop aan dat dergelijke bijeenkomsten zouden kunnen plaatsvinden zonder dat er constant een beveiliger in de buurt is.

Australische bank blokkeert $183 miljoen aan verdachte betalingen, waaronder naar cryptobeurzen

De National Australia Bank (NAB) heeft de afgelopen maanden enkele betalingen aan "hoogrisico" cryptobeurzen geblokkeerd om haar klanten te beschermen. Dat stelt de bank in een persbericht.

Tussen maart en juli is er circa 184 miljoen dollar (270 miljoen Australische dollars) aan betalingen tegengehouden waarbij er sprake was van "verdachte" transacties. De bank heeft echter niet bekendgemaakt hoeveel van deze meldingen cryptogerelateerd zijn.

"We hebben onlangs maatregelen genomen zoals betalingswaarschuwingen, acties tegen misleiding en het blokkeren van phishinglinks in onverwachte sms-berichten," zei Chris Sheehan, uitvoerend directeur onderzoek en fraude bij NAB. "We nemen nu ook maatregelen om enkele betalingen aan hoogrisico cryptobeurzen te blokkeren in een verdere poging om oplichters te stoppen", licht hij verder toe, zonder de namen van deze beurzen bekend te maken.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...