Goedemorgen Bitcoin: Binance komt met eigen betaalnetwerk

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoinnieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance gaat de strijd aan met PayPal met nieuw betalingssysteem

Binance, de grootste cryptocurrency beurs van de wereld, wil gaan concurreren met PayPal via een nieuw platform genaamd Binance Pay. Het zou een betaalsysteem zijn waarmee je contactloos, grenzeloos betalingen kunt doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance hoopt hiermee een graantje mee te pikken in een nieuwe markt. Het bedrijf zit eigenlijk overal in. Het is een beurs, heeft een eigen blockchain, een eigen betaalkaart en nu maken ze ook werk van een eigen betaalnetwerk.

Banken kunnen voor hun Bitcoin services ook bij betaalverwerker Visa terecht

Visa zet in op bitcoin services: de grote betaalverwerker komt met application programming interfaces (API’s) voor bitcoin services bij banken.

Visa wil met verschillende proefballonnen kijken waar interesse voor is in de markt. Het belooft een service waarmee klanten makkelijk gebruik kunnen maken van de infrastructuur van het bedrijf.

Oekraïne wil met staatsbedrijf Bitcoin gaan minen bij kerncentrale

Het Ministerie van Energie van Oekraïne overweegt om een Bitcoin mining datacenter te openen. Ze willen daarmee toch nog iets te kunnen verdienen met overtollige kernenergie van het land.

Vorige week hadden ambtenaren van het ministerie een discussie over minen van Bitcoin met Yevhen Vladimirov. Dat is de vice-minister van het Oostblokland en heeft ‘energie’ en ‘digitale ontwikkeling’ in zijn portfolio. Het debat ging over de bedrijven Energoatom en Hotmine.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...