Goedemorgen Bitcoin: Binance krijgt waarschuwing centrale bank Singapore

860 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoin ontbijt!

SEC wil samenwerken met Europa om bitcoin te reguleren

Gary Gensler, de voorzitter van de Securities & Exchange Commission heeft de Europese Unie gevraagd voor een samenwerking om bitcoin beter te reguleren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In gesprek met de commissie Economic and Monetary Affairs van het Europees Parlement legde Gensler uit wat voor belangrijke rol nieuwe financiële technologieën kunnen gaan spelen.

‘Ik denk dat de transformatie waarin we momenteel zitten minstens even groot is als die van het internet in jaren negentig.’

Gensler voegt eraan toe dat de cryptomarkt van momenteel 2.100 miljard dollar moet worden gezien als een serieuze assetklasse die wereldwijd opereert.

Centrale bank Singapore waarschuwt voor Binance

De centrale bank van Singapore heeft een waarschuwing uitgedaan over bitcoin exchange Binance, zo meldt The Block.

De Monetary Authority of Singapore (MAS) is de centrale bank en financiële toezichthouder van het land, heeft Binance.com op een lijst van bedrijven gezet, die niet gereguleerd zijn.

Het is bedoeld om beleggers in het land te waarschuwen tegen bedrijven die zonder vergunning effecten of assets zoals cryptovaluta aanbieden.

President Wit-Rusland hint naar gelegaliseerd Bitcoin mining

Wit-Rusland zou wel eens het volgende land kunnen zijn dat Bitcoin mining gaat legaliseren. Althans, deze stap zou geen verrassing zijn, als we luisteren naar de uitspraken van president legaliseert Loekasjenko.

Het is géén officiële aankondiging, maar de opmerkingen van de president van het land zijn serieus. Tijdens de opening van de ‘Petrikovsky Mining and Processing Plant‘ riep president Wit-Rusland Alexander Loekasjenko op om Bitcoin te minen.

“Ze wachten nergens op ons, maar áls er iemand wacht, dan (…) misschien op de mijnlocaties. We hebben veel plekken hier in Petrikiv, bedenk iets om met de elektriciteit te doen, begin met het minen van cryptovaluta.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!