Goedemorgen Bitcoin: Binance opent aanval op FTX

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

'Bitcoin koers van $100.000 voor 2024'

We kennen het Ark Invest van Cathie Wood inmiddels allemaal als een investeringsfirma die niet bang is om gewaagde voorspellingen te doen. Wat dat betreft stellen ze ook ditmaal niet teleur. In een nieuw onderzoek suggereert Ark Invest namelijk dat bitcoin binnen twee jaar 100.000 dollar of meer waard kan zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De onderzoekers van Ark Invest wijzen er in de eerste plaats op dat de volatiliteit van bitcoin nu lager is dan die van de Nasdaq 100 en de S&P 500. "De laatste keer dat de volatiliteit zo laag was, schoot bitcoin van 9.000 naar 60.000 dollar in minder dan één jaar tijd", aldus Yassine Elmandjra, het hoofd van de bitcoin-afdeling bij Ark Invest.

Tim Draper: deze bitcoin metric ziet er lekker bullish uit

De adoptie van bitcoin gaat ondanks de huidige bearmarkt gewoon de goede kant op. Dat zegt de Amerikaanse miljardair Tim Draper in een interview op Web Summit 2022 in Lissabon.

Draper noemt het bereiken van 100 miljoen bitcoin wallets wereldwijd een 'buitengewone' prestatie. Hij zegt: 'Er zijn nu 100 miljoen wallets, dat is best bijzonder en spannend, want we zijn pas 15 jaar bezig'.

'Het kost nu eenmaal tijd voordat nieuwe technologieën zich over de hele wereld verspreiden. Facebook is overal, maar deze bestaat wel al 20 jaar. Dus geef bitcoin nog vijf jaar en je zult zien dat er geweldige dingen gebeuren.'

Binance opent aanval op FTX

Binance gaat de komende tijd al hun FTX tokens (FTT) verkopen. FTX is een van de concurrenten van Binance. Laatstgenoemde was betrokken bij de eerste investeringsrondes in FTX. Inmiddels zijn de relaties wat bekoeld.

Binance directeur Changpeng Zhao geeft na de aandelen in FTX ook al hun tokens te liquideren. Dat zou te maken hebben met de boekhouding van FTX.