Tim Draper: deze bitcoin metric ziet er lekker bullish uit

De adoptie van bitcoin gaat ondanks de huidige bearmarkt gewoon de goede kant op. Dat zegt de Amerikaanse miljardair Tim Draper in een interview op Web Summit 2022 in Lissabon.

Draper noemt het bereiken van 100 miljoen bitcoin wallets wereldwijd een ‘buitengewone’ prestatie. Hij zegt: ‘Er zijn nu 100 miljoen wallets, dat is best bijzonder en spannend, want we zijn pas 15 jaar bezig’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Feitelijk bestaat bitcoin nu 14 jaar, onlangs is deze verjaardag van de whitepaper gevierd. De durfkapitalist, afkomstig uit een investeerdersgeslacht uit Californië, ziet dat er het komende decennium een versnelling van deze adoptie komt. ‘Waarom zouden er dan geen 10 miljard wallets zijn?’, vraagt hij zich retorisch af.

‘Het kost nu eenmaal tijd voordat nieuwe technologieën zich over de hele wereld verspreiden. Facebook is overal, maar deze bestaat wel al 20 jaar. Dus geef bitcoin nog vijf jaar en je zult zien dat er geweldige dingen gebeuren.’

In zijn ogen is bitcoin vooral een ruilmiddel. ‘Ik denk dat het beste gebruik van bitcoin als valuta is. Zodra we voedsel, kleding en huisvesting met bitcoin kunnen kopen, is er geen reden om vast te houden aan fiat-valuta. Omdat je liever een valuta hebt die te vertrouwen is, los van slechte overheden en los van banken, dat is een geweldige kans voor mensen’.

Draper liet eerder dit jaar doorschemeren nog steeds in een koers van $250.000 te geloven ondanks de fikse correctie op de markt. De man is al een tijdje een fanboy van bitcoin. In 2014 is de illegale marktplaats The Silk Road door FBI opgerold. De geconfisqueerde bitcoins zijn geveild en deze 30.000 BTC is gekocht door Draper voor een ‘prikkie’.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...