Goedemorgen Bitcoin: Binance verwerkt $481 miljard in de maand november

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance veruit de grootste: 75% van handelsvolume

Binance is veruit de grootste beurs in de wereld van cryptocurrency. De handelsplaats verwerkte $481 miljard in de maand november.

Dat is 8,5 keer meer dan de grootste concurrent Coinbase. Volgens The Block verwerkte alle beurzen $642 miljard aan transacties.

Binance startte eerder dit jaar met een opmerkelijke actie: 0 handelskosten op de grootste bitcoin handelsparen. Maar ook voor die tijd was Binance al de grootste cryptobeurs in de industrie.

Binance profiteerde bijvoorbeeld ook van het omvallen van concurrent FTX. De cryptobeurs slokte het handelsvolume van de futuremarkt op FTX op. Binance was al marktleider, maar de afgelopen weken zorgde voor een extra boost.

Genesis is klanten van Gemini nog $900 miljoen verschuldigd

Er zijn weer wat miljoenen kwijt. Deze keer is het de beurt aan Genesis. De broker is cryptobeurs Gemini nog $900 miljoen verschuldigd. Het gaat om klantenfondsen,

Gemini probeert dit geld uiteraard terug te halen. Gemini is een van de grootste Amerikaanse cryptobeurzen. Het staat onder leiding van Tyler en Cameron Winklevoss.

Genesis is een populaire dienstverlener in de industrie. Zij bieden bijvoorbeeld diensten aan beurzen als Gemini. Gemini had een programma genaamd Gemini Earn. Mensen konden hiermee bitcoin of tokens uitlenen, met de hoop op toekomstige winsten. Genesis was in dit spel degene die het geld weer ergens anders onderbracht.

Amerikaanse senator is glashelder: ‘Bitcoin is commodity’

De Amerikaanse senator John Boozman zegt dat bitcoin een handelswaar (of: commodity of grondstof) is. Daardoor moet het in de ogen van de federale rechtbanken en de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) ook zo behandeld worden.

Hij benadrukte dat beurzen waar grondstoffen worden verhandeld gereguleerd moeten worden en dat de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Daardoor is deze partij volgens hem ook de juiste toezichthouder voor de crypto-spotmarkt.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...