Goedemorgen Bitcoin: Binance wil bescherming tegen toezichthouder

1183 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance wil bescherming tegen toezichthouder

Binancewil een juridische beschermende maatregel tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ze willen dat de SEC stopt met wat zij beschouwen als een onredelijke zoektocht naar informatie, wat ook wel beschreven wordt als een “fishing expedition”.

Binance beweerde dat hoewel het te goeder trouw heeft samengewerkt met een gerechtelijk bevel van juni, de SEC buitensporig brede en onredelijke informatieaanvragen heeft gedaan, waarin ze vragen om “elk document in het bezit van Binance met betrekking tot klanttegoeden.”

Binance zei dat de verzoeken ongepast waren, omdat hun beheerpraktijken van activa geen zorg waren in de rechtszaak van de SEC. Ze voegden eraan toe dat ze informatie over klanttegoeden hadden overhandigd en de SEC geen bewijs heeft geleverd dat klanttegoeden zijn misbruikt.

FDIC waarschuwt voor risico’s van cryptovaluta op Amerikaanse bankensysteem

“Activiteiten gerelateerd aan cryptovaluta vormen risico’s voor het Amerikaanse banksysteem.” Is getekend, de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

In haar jaarlijkse risico review van 2023 schrijft de FDIC dat er voor de bankensector een risicofactor bestaat in de cryptomarkt.

“Crypto-activa vormen nieuwe en complexe risico’s die moeilijk volledig te beoordelen zijn.”

De FDIC is een partij die deposito’s “verzekert” en toezicht houdt op financiële instellingen in de Verenigde Staten. Zo kwamen enkele maanden vaak in het nieuws toen de Silicon Valley Bank (SVB) omviel en klanten zorgen hadden over hun stortingen.

Celsius wil 67% van geld Earn-rekeningen teruggeven aan klanten

De failliete cryptobank Celsius krijgt toestemming van de faillissementsrechter om haar faillissementsplan voor te leggen aan schuldeisers.

Volgens berichtgeving van zowel Bloomberg als Reuters heeft de failliete cryptolender toestemming gekregen om faillissementsplan naar zijn schuldeisers te sturen. Zij kunnen vervolgens goedkeuring geven, of het hele plan afwijzen.

De door Celsius voorgestelde strategie zorgt ervoor dat het bedrijf haar Chapter 11-faillissement achter zich laat. Het wordt een een entiteit die eigendom is van zijn schuldeisers.

Op maandag keurde rechter Martin Glenn de volgende stap goed tijdens een hoorzitting van de US Bankruptcy Court in Manhattan. Om precies te zijn stemt hij in met de disclosure agreement, waarmee hij vindt dat de schuldeisers voldoende informatie zouden verkrijgen om over het voorstel te kunnen stemmen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...