Goedemorgen Bitcoin: bioscooptickets afrekenen met BTC bij AMC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Pathé van Amerika’ accepteert in 2022 bitcoin als betaalmiddel

De Amerikaanse bioscoopgigant AMC wil in 2022 bitcoin (BTC) als betaalmiddel gaan introduceren. Klanten kunnen hun kaartje via het digitale goud afrekenen. Dat zegt topman Adam Aron tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

AMC geldt binnen de VS als de marktleider van bioscopen. Aan het einde van dit jaar moet alle betaalinfrastructuur rond zijn. De reden voor de stap is dat klanten simpelweg vragen om in cryptocurrency’s te kunnen betalen. Het ligt voor de hand dat AMC gebruik gaat maken van een tussenpartij die de cryptovaluta omwisselt in dollars.

Deze bitcoin beurs in India is nu $1,1 miljard waard

Bullish nieuws uit India want de CoinDCX exchange wordt gewaardeerd op 1,1 miljard dollar. Dat blijkt uit een nieuwe investeringsronde, waarbij de beurs nog eens 90 miljoen dollar wist op te halen in de markt.

Geld dat bedoeld is om nog harder te groeien in de kolossale land, waar met 1,4 miljard inwoners circa 17,5% van de totale wereldbevolking woont. Van de 800 miljoen volwassenen in het land weet CoinDCX er nu 4 miljoen te bereiken, maar de ambitie ligt bij 50 miljoen klanten, aldus CEO Sumit Gupta.

VanEck doet aanvraag voor nieuw type Bitcoin ETF

Vermogensbeheerder VanEck doet opnieuw een poging om een Bitcoin ETF erdoor te krijgen. Deze keer gaat het om een iets ander product dan wat het bedrijf eerder wilde lanceren. Het betreft een Bitcoin Strategy exchange-traded fund (ETF).

Het gaat hierbij dus om een Bitcoin Strategy ETF, niet om een Bitcoin ETF. De aanvraag is ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond onder de Investment Company Act van 1940. De aanvraag is vergelijkbaar met die van Invesco van vorige week.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!