Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin breekt los van dollar in 2023

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin breekt los: zwakke correlatie met de Amerikaanse dollar in 2023

In 2023 is de omgekeerde correlatie tussen Bitcoin en de Amerikaanse dollar aanzienlijk verzwakt, zo blijkt uit recente gegevens. Het afgelopen jaar is deze correlatie gedaald van -61% naar -10%. Dit betekent dat de prijs van Bitcoin minder nauw gekoppeld is aan de waarde van de Amerikaanse dollar dan in voorgaande jaren.

De negatieve correlatie tussen Bitcoin en de dollar betekent dat wanneer de waarde van de dollar stijgt, de prijs van Bitcoin over het algemeen daalt, en vice versa. Deze omgekeerde relatie is deels te wijten aan het feit dat Bitcoin en andere cryptocurrencies vaak als alternatieve beleggingen worden gezien tegenover traditionele valuta.

Bekend koppel bereikt akkoord over grote witwaszaak van 100.000 Bitcoin

Heather Morgan, beter bekend onder haar hiphop pseudoniem ‘Razzlekhan’, en haar echtgenoot Ilya Lichtenstein hebben een schikking bereikt met de autoriteiten in een zaak omtrent het witwassen van cryptocurrency.

Het echtpaar wordt ervan beschuldigd miljarden dollars aan cryptocurrency te hebben witgewassen. Dit geld was afkomstig van de beruchte Bitfinex-hack in 2016.

Gedupeerden van failliete Celsius krijgen eind dit jaar (deel van) geld terug

Celsius Network heeft volgens Bloomberg schikkingen getroffen die de weg vrijmaken om geld terug te geven aan klanten.

De cryptogeldschieter kan nu gerechtelijke goedkeuring krijgen om zijn plan in werking te stellen om cryptovaluta terug te geven aan zijn klanten. Daarmee zou Celsius ook officieel haar faillissementsprocedure kunnen afronden.

Een van de schikkingen lost een probleem dat klanten hadden met het eerdere management van Celsius. Vanwege fraude dienden ze een claim in om vergoed te worden. Het terug te vorderen bedrag is met 5% verhoogd.

Deze overeenkomst lost 30.000 claims op die een schadevergoeding van $78 miljard eisen. Dat is te lezen in de gerechtelijke documenten die donderdag zijn ingediend door advocaten van Celsius.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...