Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin koers valt naar beneden richting bekende grens

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers valt naar beneden richting bekende grens

De bitcoin koers schoot eerder deze week richting de grens van $32.000 op grote cryptobeurzen. Op het moment van schrijven is de daling van de afgelopen week echter weer te niet gedaan.

Op het moment van schrijven van dit artikel is de prijs van bitcoin $30.000. Het aantal “Sats per Dollar” (waarbij ‘Sats’ staat voor Satoshis, de kleinste eenheid van Bitcoin) is 3.333. De “Market Capitalization” (marktwaarde) van Bitcoin is momenteel $582.9 miljard.

Bitcoin dip zorgt voor $100 miljoen aan long liquidaties

In de onvoorspelbare en snelle wereld van cryptocurrency trading, is liquidatie een constante en aanwezige dreiging. Door het hoge risico en de volatiliteit van de markt, kan de waarde van een cryptocurrency binnen een paar uur dramatisch veranderen. Deze fluctuaties kunnen leiden tot aanzienlijke verliezen voor handelaars, vooral degenen die gebruik maken van hefboomwerking. Hieronder volgt een analyse van recente liquidaties in de cryptocurrency markt.

SEC start beoordeling Bitcoin ETF van BlackRock: Een stap vooruit

De Verenigde Staten Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een belangrijke stap gezet op het gebied van cryptocurrency-regulatie. De financiële toezichthouder heeft de aanvraag van BlackRock voor een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) geaccepteerd.

Dit besluit markeert het begin van een diepgaande beoordeling van het voorstel van BlackRock om een Bitcoin ETF te lanceren. Het is een initiële maar cruciale fase in een complex regelgevend traject, waarbij de SEC aantoont bereid te zijn om het potentieel en de impact van een Bitcoin ETF te onderzoeken.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...