Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin vloeit weg bij beurzen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin vloeit weg bij beurzen: laagste punt in 5 jaar tijd

Het lijkt erop dat het hodl-leger van bitcoin steeds meer vertrouwen krijgt in de toekomst als het gaat over de koers. Als we de data van Santiment mogen geloven, dan is op het moment van schrijven nog maar 5,84 procent van alle bitcoin beschikbaar bij de beurzen. De rest zit allemaal in eigen wallets.

Daarmee bereikt het aantal bitcoin bij de beurzen het laagste niveau in ruim vijf jaar tijd.

Circle weigert Amerikaanse staatsobligaties te houden vanwege zorgen over het schuldenplafond

Circle, de uitgever van de USDC stablecoin, weigert Amerikaanse staatsobligaties aan te houden die aflopen na begin juni. Dit uit angst dat Amerikaanse politici niet zullen instemmen met het verhogen van het schuldenplafond, waardoor er een risico ontstaat om Amerikaanse staatsobligaties af te betalen, zegt CEO Jeremy Allaire aan Politico in een interview.

“We willen geen blootstelling hebben aan een mogelijke onvermogen van de Amerikaanse overheid om haar schulden te betalen”, aldus Allaire in het interview. Uit openbare data over Circle Reserve Fund, dat wordt beheerd door BlackRock, blijkt dat het stablecoinbedrijf geen Amerikaanse staatsobligaties bezit die na 31 mei aflopen.

Oplichter gepranked met (nep) bitcoin transactie van $450.000

Wat is de beste manier om scammers aan te pakken? Je pakt ze terug. Wat de bekende YouTuber Mark Rober al jaren doet met pakketjesdieven is nu ook doorgedrongen tot de cryptomarkt. Je geeft ze een koekje van eigen deeg.

Cryptobeurs Kraken werkt samen met TikTok-creator Kitbogashow. Hij heeft 450.000 volgers en hij speelt in een grappige video een spelletje met een oplichter.

Kraken heeft een aparte digitale omgeving gemaakt waarin Kitbogashow zijn gang kon gaan.

"Ik ben het gaan uitproberen op een scammer waar ik al jaren mee aan het praten was. Hij verwachtte dat ik $455.000 zou sturen naar zijn bitcoin wallet."

In de video is te zien hoe Kitboga bewust een typefout in het bitcoin adres heeft staan, waardoor de honderdduizenden dollars aan bitcoin ineens foetsie zou zijn. Daarmee zou de oplichter dus ook het geld mislopen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...