Goedemorgen Bitcoin: BlackRock CEO waarschuwt voor drama na schorsing schuldplafond

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

BlackRock CEO waarschuwt voor drama na schorsing schuldplafond

BlackRock CEO Larry Fink zegt dat het schorsen van het schuldplafond tot 1 januari 2025 er weleens voor kan zorgen dat het vertrouwen in de Amerikaanse dollar compleet wegvalt. In theorie is dat natuurlijk goed nieuws voor bitcoin, dus laten we de analyse en woorden van Larry Fink eens nader onder de loep nemen.

Als de CEO van de grootste fondsbeheerder ter wereld zich op deze manier uitspreekt, dan kunnen wij dat niet negeren.

Record aantal Tether op de markt, wat betekent dit voor bitcoin?

Er is een record aantal Tether USDT op de markt, dat blijkt uit nieuwe cijfers van The Block. In totaal gaat het om 83,5 miljard dollar wat de laatste dagen van mei is gemeten. Daarmee is het eerdere record van mei 2022 verbroken, toen was er sprake van 83,09 miljard dollar aan USDT.

De stablecoin is voor handelaren een handige munt om in en uit de cryptomarkt te stappen. Hoewel de volumes op de spotmarkt historisch laag zijn, is Tether ook te gebruiken op de derivatenmarkten. In totaal is er voor ruim 126,9 miljard dollar aan stablecoins op de markt, Tether heeft een marktaandeel van 65,7% momenteel.

bron: The Block
bron: The Block

Dit is hoe bitcoin historisch gezien presteerde in juni

Bitcoin heeft met de maand mei voor het eerst in 2023 een negatieve maandsluiting achter de rug. De koers daalde in mei met iets meer dan zeven procent, wat de eerste negatieve maandsluiting sinds december 2022 betekende. De dalingen in mei markeren ook de slechtste maand sinds het instorten van FTX in november, wat met een daling van 16 procent gepaard ging.

Nu staat er weer een nieuwe maand voor de deur en dat betekent dat er ruimte is voor verbetering. Wat kunnen we van juni verwachten?

Gemiddeld genomen is juni de slechtste maand voor de bitcoin koers gedurende het hele jaar. Sinds 2011 steeg bitcoin met slechts 7 procent in juni. Allen de maanden september en augustus zijn geregeld minder voor bitcoin.

Wat misschien extra zorgen baart voor de maand die voor ons ligt zijn de prestaties van de afgelopen drie jaar. Bitcoin daalde in de afgelopen drie jaar in juni met gemiddeld 15,6 procent.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...