Goedemorgen Bitcoin: Blackrock ziet BTC als een blijvertje

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Bitcoin gaat niet meer weg’ volgens vermogensbeheerder over $9.000 miljard

De Chief Investment Officer (CIO) van vermogensbeheerder Blackrock verwacht dat Bitcoin niet meer weg gaat. Rick Rieder gaf bij CNBC zijn visie over de cryptovaluta, en geeft aan dat hij denkt dat het “nog jaren onderdeel zal zijn van de beleggingsarena”. Ook beargumenteerd hij dat Bitcoin “als activa nog steeds niet volwassen is”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hup Bitcoin: Tesla FUD, Binance onderzoek en méér

Elon Musk van Tesla deed de Bitcoin koers scherp dalen en de Amerikaanse overheid onderzoekt Binance, de grootste bitcoin beurs ter wereld. Genoeg aanleiding voor een extra uitzending van Hup Bitcoin Podcast om je helemaal bij te praten over de laatste ontwikkelingen in de wereld van bitcoin.

Coinbase krijgt tractie: 64% handelsvolume Bitcoin zijn zakelijke beleggers

Coinbase heeft de cijfers over het eerste kwartaal van 2021 bekend gemaakt in een brief aan de aandeelhouders.

CEO Brian Armstrong en CFO Alesia Haas belichtten hierin een aantal interessante dingen. Vooral het aandeel van institutionele handel bij het platform ten opzichte van retail-handel is gigantisch.

In dit artikel belichten we enkele van de interessantere statistieken uit het document. In de earnings call met Armstrong en Haas kwam veel ruis voorbij (zoals bijvoorbeeld over het listen van Dogecoin), maar ook deelden ze in de brief enkele verbluffende cijfers.

In totaal hebben ze $223 miljard aan activa in beheer. 62% hiervan betreft de custody voor bitcoin. Dat is ongeveer 10% (!) van de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt (bitcoin plus altcoins).

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...