Goedemorgen Bitcoin: Block nummer 800.000 gemaakt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Het 800.000e Bitcoin blok is zojuist aan de blockchain toegevoegd

De Bitcoin blockchain heeft de symbolische grens van 800.000 blokken bereikt. Daarmee zijn er in totaal 19,437 miljoen bitcoin in omloop gebracht en verdienden de miners ~268.700 bitcoin aan transactiekosten. Daarmee bestaat ongeveer 5,5 procent van de omzet van miners uit het ophalen van transactiekosten.

In zijn reeks van berichten gaat Checkmate ook in op het mogelijke aantal verloren bitcoin. Hierbij stipt hij aan dat ~1,457 miljoen bitcoin van de 19,4 miljoen die er nu in omloop zijn (7,5 procent) nooit van adres zijn gewisseld sinds bitcoin in juli 2010 voor het eerst een dollarkoers kreeg. "Deze bitcoin zijn waarschijnlijk verloren", zo stelt hij.

Elon Musk neemt afscheid van BlueBird: Twitter heet nu X

Twitter neemt afscheid van de Bluebird-logo en Elon Musk komt met een nieuw merk: X. Als je de website X.com bezoekt, wordt je al doorgeleid naar Twitter.com.

Musk heeft grootse plannen met het platform, Amerikanen moeten het ook gaan gebruiken als betaalapp. Musk flirt al maanden met het idee van een rebrand. Na twee decennia wordt er afscheid genomen van het blauwe vogeltje en komt er een zwarte X voor in de plaats.

X.com was ooit een online bank en het bedrijf is oorspronkelijk gefinancierd door Elon Musk en Greg Kouri, die later Musk's latere ondernemingen Tesla en SpaceX financierde.

Musk's associatie met de merknaam 'X' begon al in 1999 toen hij het bedrijf voor het eerst oprichtte. Het slaagde er echter niet in om uit te groeien tot een op zichzelf staand bedrijf en werd later onderdeel van Paypal. Musk gebruikte de letter X in zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX, evenals als onderdeel van verschillende namen van Tesla-modellen. Nu ziet Musk zijn kans schoon om X als nieuw merk te introduceren.

Republikein Davidson roept op tot verbod op CBDC's

Warren Davidson vindt dat Central Bank Digital Currencies (CBDC's) verboden moeten worden.

De Republikeinse Amerikaanse politicus reageert op een vacature van de San Francisco Federal Reserve Bank. Ze zijn op zoek naar een "senior crypto-architect" om aan een CBDC-project te werken.

Davidson is hier geen fan van en dat heeft hij de afgelopen jaren al meerdere keren laten merken. Zo ook nu weer: "De Fed wil het financiële equivalent van de Death Star bouwen".

De politicus dringt de regering er op aan om "snel" alle activiteiten met betrekking tot de CBDC te stoppen. Hij heeft het over ontwerpen, bouwen, ontwikkelen of testen van het digitale centrale bankengeld. Hij wil zelfs verder gaan dan het stoppen van deze activiteiten, maar het daarbovenop zelfs verbieden.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...