Goedemorgen Bitcoin: BNP Paribas gaat cryptovaluta bewaren voor klanten

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amerika pakt $500 miljoen aan cryptovaluta terug van Noord-Koreaanse hackers

De FBI heeft $500.000 aan cryptovaluta teruggepakt van Noord-Koreaanse hackers. Het gaat om de beruchte groep die (naar verluidt) door de overheid van Noord-Korea wordt gesponsord. Ze vielen vorig jaar een Amerikaans ziekenhuis lastig met de ransomware genaamd Maui.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De FBI en het ministerie van Justitie pakt de groep nu terug door $500.000 aan cryptocurrency's in beslag te nemen. Lisa O Monaco, de plaatsvervangend procureur-generaal van het DOJ, schrijft hoe het is gegaan.

Volgens Monaco dreigde de Noord-Koreaanse bende de servers van een ziekenhuis in Kansas te sluiten, tenzij er losgeld werd betaald. Dit gebeurde allemaal in 2021.

Pas nadat de cybercriminelen dreigden het bedrag van het losgeld te verdubbelen, besloten de medewerkers van het ziekenhuis de cryptovaluta te sturen. De digitale recherche heeft het geld nu geconfisqueerd.

Grote Franse bank gaat bitcoin bewaren

BNP Paribas betreedt de cryptomarkt. De bank gaat crypto opslaan voor klanten met hulp van een Zwitsers bedrijf.

Om deze dienst aan te kunnen bieden gaat BNP samenwerken met het bedrijf Metaco, volgens drie bronnen van Coindesk. Deze Zwitserse partij voor de opslag van digitale assets wordt vaak gebruikt door institutionele partijen die iets willen met crypto voor hun klanten.

Zipmex kondigt opnamestop aan

Zipmex stopt met opnames van bitcoin (BTC). De Thaise cryptobeurs geeft de onrustige markt en omstandigheden buiten hun macht op als reden.

In de praktijk betekent het dat klanten niet meer bij hun geld kunnen. Zipmex deelt het nieuws op Twitter. Dit soort maatregelen worden vaak als tijdelijk aangekondigd, maar het is vaak gewoon definitief. Zipmex is een relatief grote jongen. Het voldoet ook aan de regels in landen als Indonesië, Singapore en Australië.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!