Goedemorgen Bitcoin: Boze klanten van Celsius stappen naar rechter

Goedemorgen Bitcoin: Boze klanten van Celsius stappen naar rechter

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Historisch gezien is september rode maand voor bitcoin

Het is weer september en dat betekent doorgaans niet veel goeds. Voor bitcoin, althans.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De negende maand van het jaar is historisch gezien een van de slechtste maanden voor de grootste cryptocurrency. Sinds 2017 staat de prijs van bitcoin ieder jaar aan het eind van september lager vergeleken met de koers tijdens de maandopening.

Dit is ook goed te zien in onderstaande afbeelding van Bloomberg:

Goedemorgen Bitcoin: Boze klanten van Celsius stappen naar rechter

Peruvianen adopteren crypto als wapen tegen inflatie

Peru is een van de meest stabiele landen van Zuid-Amerika. Maar de adoptie van bitcoin en andere cryptovaluta neemt in het land onder invloed van oplopende inflatie en groeiende politieke onrust snel toe.

Peru was de afgelopen 15 jaar een van de snelstgroeiende economieën van Zuid-Amerika. Maar de Peruvianen worden door toenemende inflatie en politiek rumoer ongeruster. Om de waarde van hun kapitaal te beschermen, stappen steeds meer mensen in het land over op bitcoin en andere cryptovaluta.

“Er zijn twee redenen voor de toenemende crypto-adoptie in Peru,” zegt Alvaro Castro Lora, crypto-advocaat en oprichter van de Peruvian Blockchain Association. Volgens hem zijn het “inflatie, waardoor mensen het vertrouwen in Peruviaanse sol verliezen en zorgen om de regering.”

Boze klanten van Celsius eisen geld terug

Klanten van kredietverstrekker Celsius eisen direct hun geld terug. De gedupeerden stappen naar de rechter.Het doel is simpel: uitbetaald krijgen buiten de huidige lopende zaken om. De groep van 64 mensen eisen in totaal $22,5 miljoen terug van het leenplatform.

Celsius was een van de slachtoffers van de volatiele bitcoinmarkt. Naast de recente dalingen speelde ook de twijfelachtige businessmodellen van Celsius een belangrijke rol bij de ondergang. Klanten kregen de belofte voor hoge rentes op hun spaartegoeden. Uiteindelijk kon Celsius simpelweg de rekeningen niet meer betalen. Zo konden investeerders zwaaien naar $439 miljoen.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties