Goedemorgen Bitcoin: broker met 600.000 zakelijke klanten biedt BTC aan

909 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin whale verstuurt $2 miljard voor minder dan één dollar

Maandagavond is er een flinke bitcoin (BTC) transactie verstuurd ter waarde van $2 miljard. Ondanks dat dit een gigantisch bedrag is, kostte deze betaling niet veel. De transactiekosten waren slechts 0,00001713 BTC, wat gelijk staat aan $0,78.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het ging om een transactie met 44.598 BTC als input, en twee ouputs. Meer informatie over de betaling is af te lezen in de blockexplorers (of je eigen node).

Miljardenbroker start met bitcoin diensten

Interactive Brokers Group gaat bitcoin en andere cryptocurrency’s aan haar klanten verkopen. Ze gaan dat doen in samenwerking met Paxos, die custody en exchange diensten aanbiedt.

Die ruim 600.000 voornamelijk zakelijke klanten van Interactive kunnen in dezelfde interface handelen in aandelen en in crypto’s. De service is voorlopig alleen gericht op beleggers uit Amerika, maar er liggen plannen om ook buiten de VS aan de slag te gaan.

Versie 22.0 van Bitcoin Core gepubliceerd

De software-update van Bitcoin Core met naam versie 22.0 is gepubliceerd. Het is de tweede update dit jaar na de eerste afgelopen januari. Wat opvalt is dat de benaming is aangepast. De vorige update had als naam 0.21, maar de developers hebben dat nu omgedraaid, dus deze update heet 22.0.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen? Dat lees je in onderstaand artikel:

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!