Goedemorgen Bitcoin: BTC daalt richting $29.200 na grote verkoop op Binance

474 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet.

Bitcoin daalt richting $29.200 na grote verkoop op Binance

Bitcoin dook gisteren plots richting $29.200. De prijs van BTC zorgt voor onrust op de markt. Een grote verkooporder en liquidaties van derivaten zorgen voor opschudding.

Een prominente handelaar op Crypto Twitter, @52kskew, kwam een opmerkelijke verkooporder tegen. Op Binance werd in één klap 16.000 bitcoin (ter waarde van meer dan $467 miljoen) verkocht. Dat gebeurde net voor de grote duikeling naar beneden. Deze grote verkoop is mogelijk het moment dat de long squeeze werd ingezet.

140.000 Bitcoin van MicroStrategy vormt geen risico, aldus vermogensbeheerder Bernstein

Dat MicroStrategy gulzig bitcoins koopt, vormt geen risico voor bitcoin zelf, zeggen analisten van de Amerikaanse vermogensbeheerder Bernstein.

Want zodra de bitcoinprijs stijgt (+80% in 2023) pakt deze strategie uit: het leidt tot een gezondere bedrijfsbalans en tot hogere aandeelkoersen zonder dat het bedrijf zijn bitcoins hoeft te verkopen. De opbrengsten zijn te gebruiken om bedrijfsschulden af te lossen. Bovendien is de positie van MicroStrategy niet groot genoeg om de bitcoinmarkt te verstoren of om het consensusmechanisme van het protocol te verstoren.

Het wil niet zeggen dat er géén risico's zijn, zeggen de analisten. Want zodra je bitcoinbezit onder water raakt, kan dat een negatief effect hebben op het imago van je bedrijf en ook de prestaties op de beurs.

Popster Taylor Swift liet $100 miljoen van FTX aan zich voorbij gaan

Taylor Swift had het al vroeg door: er zit iets mis met FTX. De Amerikaanse celebrity zag af van een enorme sponsorovereenkomst met de cryptobeurs. Ze zette vraagtekens bij de exchange en liet de $100 miljoen aan zich voorbij gaan.

Dat blijkt uit informatie van de advocaat die een class action-rechtszaak tegen verschillende FTX-promotors afhandelt.

Adam Moskowitz verscheen op de podcast "The Scoop" van The Block om de rechtszaak te bespreken. Hij vertelt dat de aanklagers meer dan $5 miljard van FTX in kaart willen brengen die bij een groot aantal beroemdheden terecht is gekomen. Onder andere Shaquille O'Neal, Tom Brady en Larry David gingen in zee met de inmiddels failliete beurs.

De advocaat beweerde dat ze niet hun due diligence hadden gedaan om te controleren of FTX de wet overtrad.

"De enige persoon die ik vond die dat deed, was Taylor Swift."

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd