Goedemorgen Bitcoin: ‘BTC even veel waard als euro bij prijs van $341.100’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cryptobeurs Binance lijkt voor te sorteren op DNB-registratie met extra verificaties

Gisteren bracht cryptobeurs Binance een heleboel (Nederlandse) klanten op de hoogte van striktere verificatieregels.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De beurs bevindt zich sinds haar oprichting in 2017 in grijs gebied wat betreft regulering. Sinds de exchange hard is gegroeid en zelfs aan een beursgang denkt, moet het aan meer en meer regels voldoen.

Daarom vraagt Binance een deel van haar (Nederlandse) klanten om een verificatieproces te doorlopen.

“De grote meerderheid van uw mede-Binancians heeft hun accounts al volledig geverifieerd om te voldoen aan deze nieuwe regelgeving. We weten dat u het eerste deel van dit verificatieproces al hebt voltooid en dat u nu alleen het laatste deel hoeft af te ronden. Als blijk van onze waardering voor uw tijd, hebben we een 10 BUSD cashback-voucher voor u klaar.”

Koers van 341.100 dollar brengt bitcoin op gelijke hoogte met de euro

Het is altijd interessant om bitcoin te vergelijken met fiatmunten en concurrerende store of values als goud en zilver. Dat is dan ook precies wat we vandaag gaan doen met de grafieken van Matthew of @crypto_voices op Twitter.

Je zou denken dat er een astronomisch hoge bitcoin koers nodig is om bitcoin op gelijke hoogte te brengen met fiatmunten als de euro en de dollar. Ons hele financiële systeem draait immers op die munten, wat betekent dat er een hele hoop van in omloop moeten zijn. In werkelijkheid valt dat best wel mee.

Dit is hoeveel bitcoin waard moet worden om iedere fiatmunt “in te halen” of om in ieder geval op gelijke hoogte te komen. Om de market cap van de euro te evenaren (6,52 biljoen dollar), hebben we een bitcoin koers van 341.100 dollar nodig. Om de Amerikaanse dollar te achterhalen is een koers van 288.100 dollar nodig.

Commissie van schuldeisers gaat handelen CEO Celsius onderzoeken

Een commissie van schuldeisers gaat het handelen van Alex Mashinsky, CEO van Celsius, nader onderzoeken. Ook andere insiders hebben de aandacht van de commissie van een aantal belanghebbenden.

In een verklaring noemt de groep de naam van Mashinsky een aantal keren expliciet.

‘We gaan het gedrag van Mashinsky en andere insiders van Celsius grondig onderzoeken, inclusief de problematische beslissingen over de inzet van activa, opmerkelijke transacties en andere problemen.’

Celsius is een cryptobank. Mensen kunnen hun bitcoin of crypto’s stallen bij de firma in ruil voor rente. Het bedrijf kwam echter in juni in de liquiditeitsproblemen. Het had teveel cryptotegoeden van klanten vastgeklikt in risicovolle yieldcontracten, terwijl de koersen van deze crypto’s flink daalden.