Goedemorgen Bitcoin: Iran wil regels voor BTC-belasting

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Valkyrie wil Bitcoin fonds op basis van futures lanceren in Amerika

Valkyrie vraagt opnieuw toestemming voor een bitcoin fonds. Het Amerikaanse bedrijf heeft een eerste versie van hun plannen gedeeld met de toezichthouders. De Securities and Exchange Commission (SEC) buigt zich nu over het voorstel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het fonds moet een bitcoin exchange-traded fund (ETF) worden. Dat zijn populaire beleggingsproducten in tal van markten, maar de SEC laat tot nu toe geen Amerikaanse bitcoin ETF toe.

Mede daarom probeert Valkyrie het op een andere manier. In hun voorstel valt namelijk te lezen dat het fonds niet direct in bitcoin gaat investeren. Normaal gesproken richten ze zich alleen op het kopen van future contracten.

Iran wil regels om bitcoin (BTC) te belasten

De belastingdienst in Iran (INTA) wil meer grip krijgen op de bitcoin industrie in het land. Het ontbreekt nu aan een set regels om (winsten) uit cryptocurrency’s te belasten. Lokale media berichten over een voorstel van de fiscus, twee maanden nadat president Hassan Rouhani hiertoe opriep.

Een van de plannen is om alleen beurzen toe te laten die inzicht geven in de transacties die beurzen verwerken. De overheid is vooral geïnteresseerd in de transacties waarbij beleggers hun cryptocurrency’s verzilveren in de Iraanse toman, de nationale munt.

De kronieken van Bitcoin fantast Craig Wright door Arthur van Pelt (deel 3)

Elke maand schrijft de Nederlandse bitcoin onderzoeker Arthur van Pelt een artikel met de laatste nieuwtjes
rondom Craig Wright, de meest bekende, maar ook de meest bekritiseerde, Satoshi
Nakamoto pretendent van dit moment.

Laten we verder gaan waar we bij deel 1 en deel 2 zijn gebleven met Craig Wright.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!