Goedemorgen Bitcoin: BTC gaat naar 1 miljoen dollar, volgens Hayes

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Het kleine Bhutan begon met bitcoin minen rond een prijs van $5.000

Het koninkrijk Bhutan, gelegen in de Himalaya, heeft al enkele jaren in het geheim bitcoin gemined met behulp van zijn immense voorraden waterkracht. Door waterkracht te gebruiken als energiebron, heeft het land geprobeerd om de opbrengsten te gebruiken om stroom- en hardwarekosten te subsidiëren. Bhutan heeft een overschot aan waterenergie.

Volgens Forbes zijn er geruchten dat het land zelfs staatsondernemingen heeft opgericht om dit project op te zetten. Een opmerkelijke move. Bhutan richt zich als land niet op een groeiende economie als leidraad, maar ze gebruiken tevredenheidsindexen om de koers van het land te bepalen. De huidige koning van het land is Jigme Khesar Namgyel Wangchuck.

Hayes: “Bitcoin gaat naar 1 miljoen dollar”

BitMEX-oprichter van de derivatenbeurs, Arthur Hayes, heeft in zijn Twitterdraadje zijn gedachten gedeeld over de huidige staat van de Amerikaanse bankindustrie, met name First Republic Bank (FRC).

In zijn eerste tweet stelde Hayes de vraag hoe toezichthouders de aanhoudende bankencrisis kunnen oplossen: of ze vinden een oplossing die het bredere systeem oplost, of ze gaan voor een halfslachtige oplossing die alleen het specifieke probleem oplost, namelijk een bank die omvalt, in dit geval FRC.

In een tweede tweet vraagt Hayes zich af of een groep “Too Big Too Fail” (TBTF) banken FRC tegen een gereduceerde prijs zou kopen of dat de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) de bank gaat overnemen. Hij vraagt zich ook af of toezichthouders zich kunnen realiseren dat de Federal Reserve de rente moet verlagen, of dat er binnen het Bank Term Funding Program (BTFP) elke banklening als onderpand wordt geaccepteerd.

400 jaar oude bank bullish over bitcoin

Bitcoin is klaar om door meer mensen erkend te worden als asset en een rol te spelen in de wereldwijde finance. Dat stellen analisten van de Duitse investeringsbank Berenberg in een nieuw rapport. Volgens hen zal de dominantie in de cryptomarkt alleen maar toenemen de komende maanden.

Ze verwachten dat de regeldruk voor de kleinere munten en tokens juist gaat toenemen en dat beleggers hun cryptogeld inwisselen voor digitaal goud, bitcoin.

“Bijna elke token loopt het risico om te worden gebrandmerkt als een effect en worden onderworpen aan strenge handhavingsregels.”

Analist Mark Palmer van de bank uit Hamburg zegt: “De enige uitzondering is bitcoin die op grond van zijn protocol als enige als decentraal is aan te merken. De Securities and Exchange Commission en andere regelgevers karakteriseren bitcoin als een commodity en niet als een security.”