Goedemorgen Bitcoin: ‘BTC is een nachtmerrie’ vindt deze econoom

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Alle 56 miljoen miljonairs in de wereld kunnen nooit één hele Bitcoin kopen

Mensen met meer dan een miljoen dollar aan vermogen kunnen onmogelijk allemaal één bitcoin kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Credit Suisse Research Institute schat dat er in totaal 56 miljoen miljonairs zijn in de hele wereld. 40% hiervan is afkomstig uit de Verenigde Staten. Stel je voor dat deze rijkelingen állemaal bitcoin willen hebben als statussymbool, wat zou dan de situatie zijn?

Lang verhaal kort: ze kunnen nóóit allemaal één bitcoin in bezit krijgen. Afgaand op de 21 miljoen kunnen ze ieder maximaal 0,375 BTC kopen uit de markt. Alleen: er zijn coins verloren, Satoshi's sats zijn onaangeroerd en er zijn mensen die nooit zullen/willen verkopen.

Ted Cruz ziet grote kansen voor Texas met bitcoin mining

De Amerikaanse senator Ted Cruz toont interesse en visie voor bitcoin mining in zijn staat Texas. Cruz sprak op de Texas Blockchain Summit over de implementatie van bitcoin miners in de olie- en gasindustrie.

Volgens de senator wordt er veel aardgas afgefakkeld in Texas. En hij ziet daarin een grote kans voor zijn staat. Dit gas wordt normaal in de fik gezet omdat er geen andere mogelijkheid is, er is geen partij die het over neemt.

Cruz legt dit uit: ''Het wordt verspild omdat er geen apparatuur is om dat aardgas te krijgen waar het zou kunnen worden gebruikt zoals aardgas normaal zou worden gebruikt."

Steve Hanke: 'Bitcoin is een nachtmerrie voor de economie van El Salvador'

Steve Hank, een bekende econoom en fervent tegenstander van bitcoin, heeft zich weer eens negatief uitgelaten over El Salvador.

Volgens Hanke is de adoptie van bitcoin door El Salvador helemaal niet goed voor het land. Zo ervaart de bevolking volgens hem regelmatig technische problemen en als gevolg daarvan financiële verliezen.

Daarnaast is ook de kredietwaardigheid van het land een punt van discussie dat Hanke maar al te graag opbrengt. Al moet gezegd worden dat de kredietwaardigheid van El Salvador voor de introductie van bitcoin ook niet tot de top van de wereld behoorde.

Extra: Bitcoin in El Salvador

Bitcoin is een wettig betaalmiddel in El Salvador. Het land is de eerste dat op dit niveau bitcoin omarmt. Benieuwd hoe het er precies aan toe is gegaan in El Salvador rondom de Bitcoin wet? Bekijk de documentaire!