Goedemorgen Bitcoin: BTC koers gaat herstellen vanwege deze 3 redenen

16506 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin naar $100.000 binnen 30 dagen? Hier zijn de feiten!

De cryptowereld is weer in rep en roer met de voorspelling dat Bitcoin binnen 30 dagen $ 100.000 kan bereiken. Voor velen klinkt dit onrealistisch, maar laten we eens dieper ingaan op de feiten en argumenten die deze claim ondersteunen.

Volgens cryptomarktexpert CrediBULL Crypto is een stijging naar $ 100.000 binnen 30 dagen niet ondenkbaar. Hij wijst op eerdere prijsbewegingen van Bitcoin, zoals de stijging van $ 38.000 naar $ 73.000 in anderhalve maand. Momenteel schommelt de prijs rond de $ 64.000.

CrediBULL Crypto stelt dat de volgende impuls Bitcoin gemakkelijk naar $ 100.000 kan brengen, vooral nu het bull market momentum aanhoudt.

Deze voorspelling wordt verder ondersteund door Toby van CryptoTips, die onlangs een video publiceerde waarin hij uitlegt waarom hij denkt dat Bitcoin zo snel zou kunnen stijgen.

Hij benadrukt dat Bitcoin in het verleden al meerdere keren explosieve groei heeft laten zien binnen korte tijdsperiodes. Toby stelt dat de huidige marktcondities, samen met de toenemende acceptatie van Bitcoin door grote spelers, een perfecte storm creëren voor een nieuwe prijsuitbarsting.

Toby wijst ook op de beperkte voorraad van Bitcoin en de toenemende vraag als factoren die bijdragen aan de mogelijke prijsstijging. Hij vergelijkt de huidige situatie met eerdere bull markets, waar sterke prijsstijgingen vaak werden gevolgd door korte periodes van consolidatie voordat de volgende grote impuls plaatsvond.

Crypto analist voorspelt: top 5 beste crypto investeringen voor aankomende altcoin rally

Bitcoin en Ethereum lijken zich vandaag weer te herstellen na een week met dalingen in bijna de gehele crypto markt. Crypto analisten zijn daarom ook druk op zoek naar de nieuwste coins in de markt die jouw portfolio komende week kunnen gaan redden.

De eerste helft van 2024 is bijna voorbij en het is een bewogen jaar geweest voor cryptocurrency. Met de goedkeuring van Bitcoin ETF’s en de Bitcoin halving in het voorjaar verwachten analisten nog altijd een grote bull run, ondanks de recordhoogte die Bitcoin al wist te bereiken dit jaar.

Na de goedkeuring van Bitcoin ETF’s volgde al snel nieuws over mogelijk volgende ETF’s op basis van cryptocurrency. Logischerwijs was Ethereum de eerste altcoin waarover gesproken werd. Met een marktwaarde van meer dan $ 4240 miljard staat het al jaren op #2 qua meest waardevolle cryptocurrency.

De eerste aanvragen door grote partijen zijn een tijd geleden ingediend, en de Amerikaanse toezichthouder heeft een deel van de formulieren goedgekeurd. Er moet hierbij nog een tweede ronde formulieren goedgekeurd worden voordat de Ethereum ETF’s ook echt op de markt gebracht kunnen worden.

Dit nieuws zorgt voor hoop bij crypto traders dat de definitieve goedkeuring van deze ronde ETF’s zorgt voor de bull run die iedereen dit jaar verwacht. Tot die tijd lijken het vooral nieuwe cryptomunten te zijn die grote stijgingen kunnen noteren.

Bitcoin koers lijkt te herstellen vanwege deze 3 redenen

In de afgelopen drie dagen is de Bitcoin koers met 0,85% gestegen, volgens CoinMarketCap. Dit betekent dat er weer positief sentiment is in de markt, in tegenstelling tot de dalende trend van eerder deze week. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld op $64,361. Dit is een kleine verbetering na een week van dalingen. Drie belangrijke redenen hebben deze prijsstijging veroorzaakt.

De afgelopen week zagen we veel verkopen van Bitcoin, zoals een slapende wallet die 25.000 BTC in zes transacties verplaatste. Deze wallet was ongeveer 3 tot 5 jaar inactief en verplaatste plotseling meer dan $1,6 miljard aan Bitcoin.

CryptoQuant’s analist Maartunn meldde ook dat een onbekende partij twee grote transacties deed, goed voor meer dan 11.000 BTC. Deze bewegingen wezen op een verkoopgolf, wat bijdroeg aan de recente prijsdaling.

Maar door de langdurige verkoopdruk lijken de bears uitgeput. Dit zorgt voor een natuurlijke kans voor kopers, wat de recente stijging in de Bitcoin koers kan verklaren.

 

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...