Goedemorgen Bitcoin: ‘BTC op balans van ECB hoogst onwaarschijnlijk’

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoinnieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Oudste bank van Amerika gaat nu ook Bitcoin bewaren voor klanten

De Bank of New York Mellon stapt in de markt van Bitcoin en andere cryptocurrency’s, zo meldt zakenkrant Wall Street Journal. Ze gaan digitale assets verkopen en bewaren aan haar klanten, voornamelijk family offices, fondsen, verzekeraars en pensioenfondsen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Saillant feitje: Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van Warren Buffet, heeft een 8,2% aandeel in deze bank.

Ritje met Uber betalen in Bitcoin? Als die behoefte er is komt het er

Kun je straks je ritje met Uber betalen met je zuurverdiende bitcoin? De directeur van Uber is duidelijk: als er vraag naar is en het iets oplevert dan gaat het bedrijf het ondersteunen.

Met Uber betaal je op dit moment al alles digitaal. Nu zit er bijvoorbeeld een creditcardmaatschappij tussen die bepaalde kosten rekenen. Als het voor Uber onder aan de streep voordelig lijkt om zelf BTC betalingen te accepteren dan is dat een goede mogelijkheid.

Bitcoin op de balans van ECB is ‘hoogst onwaarschijnlijk’, zegt Christine Lagarde

De Europese Centrale Bank (ECB) zet voorlopig geen bitcoin op de balans. Het komt niet als een verrassing, maar de voorzitter van de ECB Christine Lagarde, laat weten dat de bank nog niet warm loopt voor BTC.

Lagarde zegt tijdens een conferentie van The Economist: ”Het is hoogstwaarschijnlijk, het is niet aan de orde.” Lagarde laat zich geregeld negatief uit over bitcoin. In januari maakte ze nog een bruggetje tussen bitcoin en ‘verwerpelijke activiteiten’. En daarom zouden er binnen Europa meer regels moeten zijn voor en rondom BTC.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...