Goedemorgen Bitcoin: BTC schiet kort naar $138.000 bij Binance US

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

PlanB: Bitcoin bears zijn uitgeput

De Nederlandse analist PlanB staat in de eerste plaats natuurlijk bekend om zijn Stock-to-Flow model, waarmee hij er als eerste in slaagde om een prijs te plakken op de schaarste van bitcoin. Daarnaast is hij nog altijd zeer actief op Twitter als het aankomt op het delen van positieve analyses. Nu is het moment volgens PlanB daar dat de beren uitgeput zijn en dat zou betekenen dat bitcoin aan een opleving kan beginnen.

Bitcoin koers schiet kort naar $138.000 bij Binance US

De prijs van bitcoin (BTC) schiet plots naar $138.070 op Binance US. Het Amerikaanse platform kon een paar kooporders niet aan, de koers schoot daarom lokaal flink omhoog.

Helaas, de prijs is niet wereldwijd te verzilveren. Het gaat hier om een korte uitspatting door een gebrek aan liquiditeit op deze specifiek beurs. Bij grote vraag en te weinig aanbod kan er op een cryptobeurs een situatie zoals dit ontstaan. Vaak is dit echter maar van korte duur. Er zijn altijd handelaren die op zoek zijn naar het dichten van dit gat door ook te verkopen voor een prijs dat nog boven het wereldwijde gemiddelde ligt.

Goedemorgen Bitcoin: BTC schiet kort naar $138.000 bij Binance US

Opnieuw aanvraag voor bitcoin spot ETF, deze keer van Invesco

Er is wederom een nieuwe aanvraag ingediend voor een spot bitcoin exchange traded fund (ETF). Deze keer komt het uit de koker van Invesco, een investeringsbedrijf dat $1.490 miljard aan activa beheert.

In 2021 probeerde Invesco ook al om samen met Galaxy Digital een bitcoin ETF aan te bieden. Destijds trokken ze zich op het laatste moment terug, nadat de SEC toestemming gaf aan de Bitcoin Futures ETF van ProShares. Invesco had precies dezelfde plannen.

Nu is Invesco opnieuw geïnteresseerd, maar dan met een spotmarkt ETF. Daar heeft de effectentoezichthouder nog altijd geen goedkeuring voor gegeven.

In de meest recente aanvraag benadrukt Invesco de kritieke behoefte aan een spot bitcoin ETF, met het argument dat investeerders momenteel gedwongen worden om risicovollere opties te kiezen. De huidige filing is in wezen een revisie en heractivatie van hun oude ETF-aanvraag.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...