Goedemorgen Bitcoin: BTC volgens PlanB schaarser dan goud na halving van april 2024

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet.

PlanB: 'Bitcoin schaarser dan goud na halving van april 2024'

De volgende bitcoin halving komt steeds dichterbij en staat op dit moment op de planning voor april 2024. Dat betekent dat we in principe nog maar een jaar hoeven te wachten op de halvering van de beloning die miners ontvangen voor het produceren van een blok en daarmee dus de inflatie van bitcoin. Na de halving is bitcoin volgens de Nederlandse analist zelfs schaarser dan goud, maar wat bedoelt hij daarmee?

Apple biedt hoge rente op spaarrekening

Apple komt met een spaarrekening voor Amerikaanse gebruikers. De techgigant gaat 4,15 procent op spaargeld bieden, veel hoger dan bij de gemiddelde bank.Apple werkt hiervoor samen met zakenbank Goldman Sachs.

De dienst is gericht op gebruikers met een Apple Card die hun rekening kunnen koppelen aan Wallet in iOS. De rekening is ook direct vanuit de Wallet te openen. Het gaat om een zogenaamde 'Savings-spaarrekening' bij Goldman Sachs waarbij je 4,15 procent aan rente ontvangt. Apple brengt geen kosten in rekening voor deze extra dienst. Ook is er géén minimuminleg of minimum spaarbedrag nodig. Er is wel een limiet van 250.000 dollars.

Intel stopt alweer met bitcoin mining rigs

Chipfabrikant Intel gaat alweer stoppen met het produceren van bitcoin mining rigs. Dat vertelt het bedrijf dinsdag aan CoinDesk. Een woordvoerder van Intel vertelt:

"Omdat we prioriteit geven aan onze investeringen in IDM 2.0, hebben we een einde gemaakt aan de Intel Blockscale 1000 Series ASIC's, terwijl we onze Blockscale-klanten wel blijven ondersteunen."

Het nieuws werd het eerst gebracht door de website Tom's Hardware.

Huidige klanten hebben tot oktober 2023 om hun laatste orders te plaatsen. De miners zullen uiterlijk op 20 april 2024 worden verzonden.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...