Goedemorgen Bitcoin: BTC-voorstander Andrew Yang start nieuwe politieke partij

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

150.000 Bitcoin van Mt. Gox komt mogelijk vrij

Slachtoffers van de hack van Mt. Gox in 2014 (!) kunnen mogelijk eindelijk een deel van hun geld terug krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen moet minstens 50% van de schuldeiser akkoord gaan met het voorstel dat is te lezen op de website van Mt.Gox. Morgen stopt de stemming.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een schuldeiser die niets van zich laat horen telt mee voor de groep die niet akkoord gaat. Ben je zelf dus slachtoffer geworden van de teloorgang van Mt. Gox, laat dan vooral van je horen.

Andrew Yang, voorstander van Bitcoin, start nieuwe politieke partij

Voormalige Amerikaans presidentskandidaat Andrew Yang heeft opnieuw zijn steun voor Bitcoin uitgesproken. Dat deed hij na de aankondiging van zijn nieuwe politieke partij.

Yang was vroeger onderdeel van de Democratische partij. Na de uitslag in New Hampshire stopte hij met zijn presidentscampagne.

Nu is hij bezig met zijn eigen nieuwe politieke organisatie genaamd "The Forward Party". Inherent aan deze stap zijn natuurlijk vragen over het beleid. En dus ook vragen over de visie van Yang over de gehele crypto-industrie.

Rusland overweegt nieuwe wetten voor Bitcoin

Russische autoriteiten maken plannen om extra regels voor de industrie rondom bitcoin (BTC). Dat blijkt uit een lokaal verslag.

De reden die wordt gegeven voor de mogelijke extra regels is er eentje die we vaker horen: het is bedoeld om de risico's van investeerders te beperken. Het gaat specifiek om de bewoording 'digitale assets', waar bitcoin normaliter onder valt bij dit soort berichten.

Net als in veel andere landen blijft het gissen hoe het beleid van Rusland er precies uit gaat zien. Wereldwijd worstelen wetgevers en toezichthouders met de opkomst van digitale assets.

Documentaire over Bitcoin in El Salvador (trailer)

Hieronder vind je de trailer voor de documentaire over bitcoin in El Salvador. Het land heeft naast de Amerikaanse dollar nu ook bitcoin als natioanle munt. Beeldmateriaal van vóór, tijdens en na Legal Tender Day. De volledige video is op 10 oktober te zien op ons YouTube-kanaal.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!