Goedemorgen Bitcoin: Bullmarkt is volgens PlanB begonnen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Hong Kong reguleert cryptosector, Amerikaanse miljardenbroker springt op markt

Het zoemt al langer rond in de markt, maar Hong Kong reguleert cryptobedrijven per 1 juni 2023. Dat maakt de overheid in deze bekendmaking openbaar.

De beleidsmakers hebben een raamwerk nu klaar waar cryptobedrijven of andere virtuele asset service providers zich aan moeten houden. Per 1 juni 2023 kan de gereguleerde handel in cryptocurrency's starten. De stap is opvallend omdat Hong Kong (HK) is te beschouwen als een verlengde van het Chinese vasteland, waar de handel in crypto's verboden is.

Nieuwe wet Wyoming beschermt bitcoiners tegen het gedwongen delen van private key

Het Huis van Afgevaardigden van Wyoming heeft woensdag een wetsvoorstel aangenomen dat het gedwongen delen van private keys verbiedt. Rechtbanken van de Amerikaanse staat mogen daarmee niet meer eisen dat beschuldigden hun cryptobezit moeten delen.

Het wetsvoorstel met de titel "Disclosure of private cryptographic keys" zal in juli van kracht gaan.

Deze wet is in élk geval van toepassing, behalve als het informatie betreft die relevant is voor een zaak en die niet op een andere manier beschikbaar is. In het wetsvoorstel staat het volgende:

"Niemand mag worden gedwongen om een private keys te genereren of een private key bekend te maken aan een andere persoon in een civiele, strafrechtelijke, administratieve, wetgevende of andere procedure in deze staat die betrekking heeft op een digitale activa, digitale identiteit of ander belang of recht waartoe de private key toegang geeft..."

PlanB: "De bitcoin bullmarkt is begonnen"

De Nederlandse analist PlanB vergaarde sinds de publicatie van zijn beroemde, maar inmiddels verguisde stock-to-flowmodel in 2019 een following van ruim 1,8 miljoen mensen op Twitter. Hoewel zijn stock-to-flowmodel niet meer dezelfde populariteit geniet, blijft de analist strooien met interessante analyses. Ditmaal roept PlanB dat de nieuwe bullmarkt voor bitcoin is begonnen.

De nuance mag soms dan een beetje ontbreken bij PlanB, omdat hij tegenwoordige lijkt te roepen dat alles bullish is voor bitcoin, maar als hij aangeeft dat de nieuwe bullmarkt is begonnen, dan is het zeker interessant om daar aandacht aan te besteden.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...