Hong Kong reguleert cryptosector, Amerikaanse miljardenbroker springt op markt

Het zoemt al langer rond in de markt, maar Hong Kong reguleert cryptobedrijven per 1 juni 2023. Dat maakt de overheid in deze bekendmaking openbaar.

Hong Kong

De beleidsmakers hebben een raamwerk nu klaar waar cryptobedrijven of andere virtuele asset service providers zich aan moeten houden. Per 1 juni 2023 kan de gereguleerde handel in cryptocurrency’s starten. De stap is opvallend omdat Hong Kong (HK) is te beschouwen als een verlengde van het Chinese vasteland, waar de handel in crypto’s verboden is.

Formeel gezien is HK ook speciale bestuurlijke regio van de Volksrepubliek China. Er wonen circa 7,5 miljoen mensen in de stad. Bedrijven zoals OKEx, OKCoin en Crypto.com zijn er gevestigd. Ook hebben investeerders afkomstig uit Hong Kong, waaronder Justin Sun de offshore beurs Huobi gekocht. Sun heeft in een interview geroepen dat de volgende bullrun zal zijn toe te schrijven aan een stormloop uit Azië in deze nieuwe assetklasse.

Interactive Brokers

Buitenlandse partijen hebben inmiddels al aangekondigd te gaan starten in Hong Kong, zoals het Amerikaanse Interactive Brokers. In de persbericht maken ze bekend met het aanbieden van bitcoin en andere munten te gaan starten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...