Hong Kong reguleert cryptosector, Amerikaanse miljardenbroker springt op markt

Hong Kong reguleert cryptosector, Amerikaanse miljardenbroker springt op markt

Het zoemt al langer rond in de markt, maar Hong Kong reguleert cryptobedrijven per 1 juni 2023. Dat maakt de overheid in deze bekendmaking openbaar.

Hong Kong

De beleidsmakers hebben een raamwerk nu klaar waar cryptobedrijven of andere virtuele asset service providers zich aan moeten houden. Per 1 juni 2023 kan de gereguleerde handel in cryptocurrency's starten. De stap is opvallend omdat Hong Kong (HK) is te beschouwen als een verlengde van het Chinese vasteland, waar de handel in crypto's verboden is.

Formeel gezien is HK ook speciale bestuurlijke regio van de Volksrepubliek China. Er wonen circa 7,5 miljoen mensen in de stad. Bedrijven zoals OKEx, OKCoin en Crypto.com zijn er gevestigd. Ook hebben investeerders afkomstig uit Hong Kong, waaronder Justin Sun de offshore beurs Huobi gekocht. Sun heeft in een interview geroepen dat de volgende bullrun zal zijn toe te schrijven aan een stormloop uit Azië in deze nieuwe assetklasse.

Interactive Brokers

Buitenlandse partijen hebben inmiddels al aangekondigd te gaan starten in Hong Kong, zoals het Amerikaanse Interactive Brokers. In de persbericht maken ze bekend met het aanbieden van bitcoin en andere munten te gaan starten.

Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties